turos_pogi3.jpgKissé elmaradva a blogbejegyzésekkel, most engesztelésként hoztam nektek egy finom, reform pogácsát, melyet diéta mellett is nyugodtan nassolhattok! ;-) A receptet ismételten az unokanővéremtől kaptam, melynek akkora sikere volt, hogy még ebben a melegben is jó párszor sütésre késztetett. Készítettem már apró, kerek pogácsákra szaggatva, de lusta háziasszony módjára kb 3x3-as kockákra vágva is. A napokban ismét kocka pogácsa készült, ám némi vajhiány miatt csöppnyi módosításra, azaz kókuszzsír használatára kényszerültem, ám a sütésnél nagy meglepetésben volt részem! A gyönyörű, szabályos kockáim elterültek mint a Nagyalföld. Először bosszankodtam kicsit, ám az első kóstolás és ízélmény feledtette a látványt. A kilapult pogácsa sültebb és ropogósabb állagot eredményezett, melynek ismételt tanulsága, hogy a más nem feltétlenül rossz! ;-) Szóval legyen kerek, kocka vagy lapos, csak süsd! :-)


AC356 (2).jpg

sorvalaszto2.jpgHozzávalók:

15dkg zabliszt, 10dkg finom zabpehely, 25dkg sovány sajt, 50dkg sovány túró, 10dkg vaj, 1tk só, 2ek sovány tejföl, 1tojás a kenéshez

sorvalaszto2.jpgElkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180-190 fokra, majd a zablisztet és a finom zabpelyhet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot és a túrót, a tejfölt és az egészet összegyúrjuk. Kinyújtjuk 1,5-2 cm vastagságúra és megközelítőleg 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük felvert tojással, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük némi távolságot tartva (kb 1-2 cm) és 20-25 perc alatt készre sütjük. Légkeveréses sütőben 15-20 perc is elég lehet.
sorvalaszto2.jpgturos_pogi4.jpgMutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr1008926436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cherry7777 2021.01.18. 11:40:25

Szia! Nagyon jól hangzik a recept, de nem kell bele élesztő, sütőpor vagy bármi más? Köszönöm!
süti beállítások módosítása