2018.03.07. 13:40
Pizza tészta reformosítva
A pizza szó hallatán sokunk szeme felragyog, ám mindez nehezen társítható a diéta és a gluténmentes szavakkal. Most egy olyan receptet hoztam nektek, mely már egy éve tesztelés alatt áll, azaz pont egy éve született meg a fejemben, s azóta már rengetegszer megsütöttem, így bizton állíthatom, hogy a recept tökéletesen működik, isteni finom, gluténmentes, diétás és ami ugyancsak nem egy elhanyagolható tényező, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető. A receptben találkozhattok majd tökmag és lenmag liszttel, melyeknek jótékony hatása közismert, s aki szereti a tökmag ízét, az kifejezetten szeretni fogja ezt a receptet! :) A félreértések elkerülése végett, itt megjegyezném, hogy ez nem egy kalóriaszámlálgatós receptgyűjtemény! Ahogy azt a blog leírásában is olvashatjátok, a cél a tudatos táplálkozás, melynek komoly megelőző és egészségmegőrző szerepe van, tehát, mindenki maga dönti el, hogy egy-egy recept beilleszthető vagy sem az ő általa preferált diétába, étrendbe.
No, most, hogy ezt tisztáztuk, sütésre fel! ;-)
Hozzávalók:
50dkg sovány túró, 4dkg lenmagliszt, 4 dkg tökmagliszt, 12dkg gluténmentes zabpehelyliszt, 1mk só, 2 M-es tojás, 2ek olívaolaj
Az egészet összegyúrjuk, pihentetjük kb 1/2 órát, hogy a rostok felvegyék a felesleges nedvességet és már nyújtható is.
Ebből az adagból két igazán laktató pizza lesz! ;-)
Feltétként azt tesztek rá, amit szeretnétek! ;-)
A sütési időt a tészta vastagsága (én vékonyan és ropogósan szeretem), a feltét mennyisége és milyensége határozza meg, de körülbelül 20-25 perc!
Saját recept
A bejegyzés trackback címe:
https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr3313721942
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek