2015.12.20. 09:21
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával és fehér-csokoládés tejszínhabbal
A mai ajánlatom egy igazán könnyen és gyorsan elkészíthető, ízletes, krémes gesztenyeleves, mely melegen előételként, hidegen akár az ünnepi vacsorát záró, könnyű desszertként is megállja a helyét. Az egyszerűség és gyorsaság kifejezetten hasznos tud lenni a karácsonyi nyüzsgésben, szóval, ha szereted a gesztenyét és az édes leveseket, akkor ez a krémleves tökéletes választás lehet. ;-)
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
15dkg mazsola,1dl rum, 1l tej (laktózérzékenyeknek laktózmentes vagy kókusztej), ½l víz, 25dkg natúr (cukormentes) gesztenyemassza, 1mk vaníliaőrlemény, 1kk őrölt fahéj, 1kk mézes fűszerkeverék, 2ek méz, 1-2ek folyékony édesítőszer, ½ citrom felkarikázva és kimagozva, 1 vaníliás pudingpor, 2dl főző vagy kókusztejszín
(a habhoz) 2dl cukormentes habtejszín, 5dkg diétás fehér-csokoládé, csipetnyi só
A csokoládét felolvasztjuk és ha kicsit lehűlt, kevergetés közben belecsorgatjuk a tejszínbe, adunk még hozzá egy csipetnyi sót és habbá verjük, majd betesszük a hűtőbe.
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba, de ezt akár előző nap is megtehetjük. A tej és víz keverékét a belemorzsolt gesztenyemasszával feltesszük főni, mikor felforr, ízesítjük és beletesszük a citromkarikákat. A mazsoláról leszűrjük a rumot és ízlés szerinti adagot belekeverünk a levesbe. Mikor a citrom íze belefőtt a levesbe, kivesszük és a levest botmixerrel jól összedolgozzuk. Ezután a tejszínnel felengedett pudingporral sűrítjük. Rumos mazsolával és fehér-csokoládéval ízesített tejszínhabbal tálaljuk, esetleg pirított mandulát is adhatunk hozzá.
Saját recept
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek