sajtos2.jpgA sajtos zabfalatka erőteljesen megmozgatta a fantáziámat, melynek ez a recept lett az eredménye. A fűszerezéssel most visszafogottabban bántam, hogy a tészta ne nyomja el a sajtkrém ízét, inkább egy harmonikusabb, kiegyenlítettebb ízélményt szerettem volna elérni. A tésztát kicsit vastagabbra és kör alakúra szaggattam és minden második adagot megkentem tojássárgájával, majd megszórtam sajttal. A két sajttallért egy kellemes, lágy sajtkrémmel töltöttem meg. Látványban és ízvilágban is tökéletesre sikeredett. Remélem, nektek is ízleni fog! ;-)

 

 

 

 

AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

(a tésztához) 40dkg sajt (ebből 20dkg füstölt), 40dkg lágy (apró szemű) zabpehely, 10dkg zabpehelyliszt, 2 kanál ételízesítő, 1tk só, 1tk szódabikarbóna, 4db M-es tojás, 4ek kefir vagy joghurt esetleg tejföl (ami épp van a hűtőben)

(a tetejére) 1tojás, 15dkg reszelt sajt

(a sajtmártáshoz) 1 tejszín ízű pudingpor, 4dl tej, só, fehér bors, 15dkg natúr krémsajt, 2 púpos ek reszelt parmezán, 10dkg kókuszzsír

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet és a fűszereket, majd a tojásokat és a kefirt. Az egészet jól összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb ½ órára. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk kb ½ cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Minden második tálcányi adagot, sütés előtt megkenünk tojással és megszórjuk sajttal. 

A pudingot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadva a többi tejet felfűzzük, sóval, borssal fűszerezzük, ezután hozzákeverjük a krémsajtot és a reszelt parmezánt, majd a kókuszzsírt. Hideg vízbe állítva, folytonos kevergetés mellett lehűtjük, majd betöltjük a sajttallérokba. Pár óra pihentetés után már fogyasztható is.

sajtos3_1.jpg
Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr408216080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása