sajttorta3.jpgEgy újabb receptet hoztam nektek, mely ismét a könnyű és finom kategóriába sorolható! Gondolom, ezt senki nem veszi zokon? :) A receptet az előző blogbejegyzésben található pudingos túros ihlette, merthogy régóta tervben volt egy finom, sült sajttorta készítése, de egy igazán jó sajttorta elég sok törődést, macerát igényel, s mivel egyébként is időhiányban szenvedek, így az egyszerűség és gyorsaság motivációja mellett született meg az ötlet, -mi lenne, ha úgy készülne mint egy felfújt, melyet a pudingpor tenne stabilabb szerkezetűvé, torta állagúvá. Mikor fejben már összeállt a recept, nem maradt más, mint a kivitelezés. Jelentem, tökéletesen működik a dolog! ;-) Egy habkönnyű és mennyei desszert lesz a végeredmény! Azóta már többször megsütöttem, s kicsit finomítottam az arányokon, s most, hogy már nem találok benne semmi kifogásolnivalót, megosztom veletek is, hogy mihamarabb élvezhessétek e mennyei desszertet! Készíthetitek tortaformában, de akár tepsiben is. Én, most ez utóbbit választottam! Remélem, nektek is ízleni fog! Minden visszajelzést örömmel fogadok! ;-) AC356 (2).jpg

sorvalaszto2.jpg

Hozzávalók:

500g mascarpone (lehet kapni light változatban is), 5db M-es tojás, 1 vaníliás főzős pudingpor, 1mk vanília őrlemény, csipetnyi só, 2ek xukor (xilit vagy eritrit), 1ek folyékony édesítőszer, 250g natúr joghurt, 1 citrom reszelt héja és 1/2citrom leve

sorvalaszto2.jpg

Elkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben vagy 23 cm átmérőjű tortaformában készül)

A pudingport a joghurttal simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a folyékony édesítőszert, a xukrot, a vaníliát, csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd a mascarponéval jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a sajtos krémbe. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 190°C-osra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük. Ha a sütőd légkeveréses, akkor kb 30 percig alul-felül sütő fokozaton és kb 20 percig légkeveréses fokozaton süsd! Ha már megpirult a teteje de a tészta még nem sült át teljesen, akkor tegyél a tepsi tetejére egy sütőpapírt és úgy süsd tovább! Ha kihűlt, megszórjuk porított xilittel vagy eritrittel.

sorvalaszto2.jpgsajttorta4.jpg

Mutató méhecske.jpgSaját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr98693176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.05.08. 10:48:24

Nagyon jol hangzik! De mit ertesz "vanília őrlemény" alatt?

anicum007 2016.05.08. 11:26:11

Kedves Attila!

Örülök a kérdésednek! :)
A vanília őrlemény vagy őrölt vanília por, az egész vanília porított változata. Bioboltokban zacskós és nagyobb bevásárlóközpontokban üvegcsés kiszerelésben kapható! Ha lehetőségem van rá, akkor igyekszem mindent természetes formában hozzáadni az ételekhez, ezzel kihasználva az alapanyagok jelentős egészségügyi vagy éppen élvezeti előnyeit! A vanília fűszerre mindkettő igaz! ;-)

Attilajukkaja 2016.05.08. 13:25:03

@anicum007:
Koszonom a valaszt. Meg sohasem lattam ilyet, de mostantol keresni fogom!
Udvozlettel,
Jukka
süti beállítások módosítása