hawai3.jpgIsmét egy ananászos receptet hoztam, ahol most tényleg az ananászé a főszerep, mivel a tányéron több módon is megjelenik. Kissé sósabb, és roppanósabb formában a húst egészíti ki, mellyel a kókuszos pirított burgonya tökéletes párost alkot, és az egész fogást a selymesen lágy, édes-savanyú mártás teszi igazán különlegessé és élvezetessé. Édesanyám nagyon szerette, s én is a nagy kedvencek között tartom számon! Most megosztom veletek, hátha érdemesnek tartjátok arra, hogy nálatok is szerepet kapjon a karácsonyi asztalon! ;-)

AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

 (a húshoz) 4-5db csirkemellfilé (kb. 10-12 szelet lesz belőle), 20dkg gépsonka, 10-12db ananászkarika, 10-12szelet füstölt sajt, olaj, só, bors, csípős pirospaprika, zabpehelyliszt

(a mártáshoz) 1db konzerv ananász, 4dl főzőtejszín vagy kókusztejszín, 4 púpos ek zabpehelyliszt, ½mk vanília őrlemény, ½mk só, ½ citrom leve, igény szerint xukor (xilit vagy eritrit)

(a körethez) 1kg apró szemű burgonya, tojás, só, kókuszreszelék, reszelt parmezán, vaj

Elkészítés:

A húst leöblítjük, papírkendővel leitatjuk róla a felesleges vizet, és a csirkemell vastagságától függően, 2-3 szeletre vágjuk. Folpackkal letakarva kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Csípős paprikás lisztbe mártva, egy kevés olajon (kb. 1+1perc) kissé megkapatjuk, hogy kérget képezzen a húson és ne száradjon ki sütés közben. Az ananászkarikákat kiemeljük a levéből, és lecsepegtetjük, majd a hús szaftjában kicsit megpirítjuk. A sonkát csíkokra vágjuk. Minden szelet húsra egy kevés sonkacsíkot majd 1-1 ananászkarikát helyezünk, és erre teszünk egy szelet sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a hússzeleteket, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük (kb 20-25perc), míg a sajt szépen megpirul. Ha a családtagok, vendégek közül nem mindenki szereti az ananászt, készítsünk pár szeletet ananász nélkül is.

A mártáshoz az ananászt botmixerrel pépesítjük és a konzerv levével együtt felforraljuk, ízesítjük, majd állandó kevergetés mellett a csomómentesre kikevert lisztes tejszínes keverékkel behabarjuk és pár perc alatt összefőzzük.

A burgonyákat alaposan mossuk meg, és sós vízben főzzük puhára, de óvatosan, nehogy túlfőjön és szétrepedjen. Amikor kihűlt, félbevágjuk és a vágott felületét felvert tojásba mártjuk, majd a parmezános kókuszreszelékre fektetjük, s végül serpenyőben felolvasztott vajon megpirítjuk!

hawai1.jpgMutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr878186966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mullerjacint 2019.09.01. 11:30:33

Egész egyszerűen istenien néz ki a képen :) Mostanság nagyon sok tésztát csináltam, elég unalmassá vált, úgyhogy most kutatok szuper receptek után.
www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-29-08-2019/ az alapanyagokat elnézve, akciósan is be lehet szerezni őket, ez az oldal nekem mindig segít
süti beállítások módosítása