anicum007 2016.05.04. 10:31

Pudingos túrós

 pudingos_turos4.jpgAz elmúlt időszakban ismét a bútorfelújító énem került előtérbe, így némiképp háttérbe szorult a gasztronómia, ám most egy olyan receptet hoztam nektek, mely egyszerűségének köszönhetően a háziasszonyok álma lesz! ;-) Gyorsan és könnyen összeállítható, amolyan mindent bele sütemény és ami ugyancsak nem elhanyagolható tényező, hogy diétás volta mellett isteni finom, amit a percek alatt megüresedett tálca példáz majd. Süsd meg bátran és a siker nem marad el! ;-)

AC356 (2).jpg

sorvalaszto2.jpg

Hozzávalók: 

300g sovány tejföl vagy joghurt, 2cs vaníliás pudingpor (főzős), 1dl tej, 450-500g sovány túró, 3db M-es tojás, ízlés szerint 1-2ek folyékony édesítőszer vagy 10-15dkg porxukor (porított xilit vagy eritrit), 1mk vanília őrlemény, csipetnyi só, 1tk szódabikarbóna, 1 nagyobb citrom reszelt héja, 5dkg mazsola vagy bármilyen gyümölcs (ez elhagyható)
sorvalaszto2.jpg

Elkészítés:

 (30 * 20 cm-es tepsiben készül)

 A pudingport a tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a folyékony édesítőszert, a vaníliát, csipetnyi sót, reszelt citromhéjat és a szódabikarbónát. Majd belemorzsoljuk a túrót és az egészet jól összekeverjük. Ne ijedjünk meg, ha egy viszonylag folyékony masszát kapunk, ilyen az állaga! ;-) Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és megszórjuk mazsolával. Ezután felmelegítjük a sütőt 180°C-osra (míg a sütő bemelegszik a "tészta" egy kicsit összeérik) és kb 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porított xilittel vagy eritrittel.

sorvalaszto2.jpgpudingos_turos5.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr188266656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása