2012.05.14. 08:16
Krumplipaprikás
Időhiányos hétköznapok egyik fegyvere a krumplipaprikás. Gyorsan elkészíthető, kiadós, rendkívül ízletes és nem utolsósorban pénztárcakímélő. Ne feledjük, hogy ez nem paprikás krumpli, hanem krumplipaprikás! Szóval tejfölös habarással készül, mely rendkívül jól harmonizál a paprikás krumpli ízanyagaival. A tejfölt csak a legvégén tesszük a paprikás krumpliba. Egy pohár tejfölhöz, 2 evőkanál lisztet számítva, egy kevés tejjel hígítva el kell habarni az alappal, és még egyszer összeforralni, hogy a liszt megduzzadjon, mert ez óvja a tejfölt az összefutástól.
Hozzávalók:
5dkg füstölt szalonna, 10dkg füstölt kolbász, 4ek kókuszolaj, 2 közepes fej hagyma, 1kg burgonya, pirospaprika, ételízesítő, só, őrölt bors, Piros Arany, Erős Pista, 1-2db paradicsom, 2-3db paprika, 150gr tejföl, 2ek tk lisztElkészítés:
A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk, ezután a cikkekre szelt paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk. Meghintjük pirospaprikával, egy kevés őrölt borssal, majd hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb hasábokra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük ételízesítővel, sóval, esetleg tehetünk bele egy kevés Piros Aranyat, ízlés szerint Erős Pistát. Félidőben beletesszük a karikára szelt kolbászt, majd az egészet készre főzzük. Ha megpuhult, tejfölös lisztes habarással (melyet felengedünk egy kevés tejjel) sűrítjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.27. 22:01:37
anicum007 2012.05.28. 08:09:49
Szeretem a Piros Arany ízét, az Erős Pista pedig házilag is elkészíthető! Az ételízesítőből ma már létezik Só és mesterséges ízfokozók nélküli, mely szárított zöldségekből és fűszerekből áll. Nos, ha boszorkány vagyok, vállalom a következményeit! Bátran égessenek! ;-)
PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.17. 02:43:05
Ani, javaslom, hogy ennek a piros @rany, erőspist@ dolognak húzd ki a méregfogát. Mutass be egy házi receptet és kész. Hamarosan jő a szezonja. És akkor nem kell Lacit elmarasztalnom, hogy ilyen gyári, ízfokozókkal nyomott izéket használ.
Utolsó kommentek