anicum007 2012.05.14. 08:16

Krumplipaprikás

krumplipaprikás.jpgIdőhiányos hétköznapok egyik fegyvere a krumplipaprikás. Gyorsan elkészíthető, kiadós, rendkívül ízletes és nem utolsósorban pénztárcakímélő. Ne feledjük, hogy ez nem paprikás krumpli, hanem krumplipaprikás! Szóval tejfölös habarással készül, mely rendkívül jól harmonizál a paprikás krumpli ízanyagaival. A tejfölt csak a legvégén tesszük a paprikás krumpliba. Egy pohár tejfölhöz, 2 evőkanál lisztet számítva, egy kevés tejjel hígítva el kell habarni az alappal, és még egyszer összeforralni, hogy a liszt megduzzadjon, mert ez óvja a tejfölt az összefutástól.

AC356 (2).jpgHozzávalók:

5dkg füstölt szalonna, 10dkg füstölt kolbász, 4ek kókuszolaj, 2 közepes fej hagyma, 1kg burgonya, pirospaprika, ételízesítő, só, őrölt bors, Piros Arany, Erős Pista, 1-2db paradicsom, 2-3db paprika, 150gr tejföl, 2ek tk lisztElkészítés:

A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk, ezután a cikkekre szelt paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk. Meghintjük pirospaprikával, egy kevés őrölt borssal, majd hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb hasábokra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük ételízesítővel, sóval, esetleg tehetünk bele egy kevés Piros Aranyat, ízlés szerint Erős Pistát. Félidőben beletesszük a karikára szelt kolbászt, majd az egészet készre főzzük. Ha megpuhult, tejfölös lisztes habarással (melyet felengedünk egy kevés tejjel) sűrítjük.krumplipaprikás1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr984507219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.27. 22:01:37

valahol már írtam, hogy a paprikás krumpli az tulajdonképpen krumplipörkölt. Olvasom bátran és sűrűn előfordul a Piros Arany, az Erős Pista és az ételízesítő is. Gasztrosznobok még szerencsére nem találtak ide, hogy boszorkányt égessenek. Néha én is használom. (Csak PO meg ne tudja.)

anicum007 2012.05.28. 08:09:49

@hajdul: "Olvasom bátran és sűrűn előfordul a Piros Arany, az Erős Pista és az ételízesítő is. Gasztrosznobok még szerencsére nem találtak ide, hogy boszorkányt égessenek. Néha én is használom."
Szeretem a Piros Arany ízét, az Erős Pista pedig házilag is elkészíthető! Az ételízesítőből ma már létezik Só és mesterséges ízfokozók nélküli, mely szárított zöldségekből és fűszerekből áll. Nos, ha boszorkány vagyok, vállalom a következményeit! Bátran égessenek! ;-)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.17. 02:43:05

@hajdul: nah-nah! [én nem a mutatóujjammal fenyegetek, amikor a ravaszt húzom! :)) ]

Ani, javaslom, hogy ennek a piros @rany, erőspist@ dolognak húzd ki a méregfogát. Mutass be egy házi receptet és kész. Hamarosan jő a szezonja. És akkor nem kell Lacit elmarasztalnom, hogy ilyen gyári, ízfokozókkal nyomott izéket használ.
süti beállítások módosítása