rántott csibi.jpgA minap vettem egy tálcányi, azaz 12 darab „dobverőt”, melyet kétféleképpen készítettem el. Ritkán sütök panírozott ételeket a magas zsírtartalom miatt, de most épp megkívántam, ezért a rántott hús mellett tettem le a voksomat. Ennek a frissensültnek a különlegességét a zabkorpa adja, mely vékony kérget képezve a hús körül, lassabban, ezért jobban átsül, nem szárad ki, megőrizve annak minőségét, tápanyagát és élvezeti értéket. Ezt erősítve, ismét a kókuszzsírhoz nyúltam, kihasználva annak mind az ételre, mind a szervezetre gyakorolt jótékony hatását. Az eredmény egy fenségesen illatozó, belül porhanyós, kívül ropogós rántott hús. Általában a panírozott ételek frissen a legízletesebbek, ám tapasztalatom az mutatja, hogy a zabkorpás bunda másnap is épp oly ízletes, mint frissen sütve.

AC356 (2).jpgHozzávalók:

6db csirke alsó comb, só, 3 tojás, zabkorpa, tk. liszt, 20dkg kókuszzsírElkészítés:

A húsokat alaposan megmossuk, besózzuk és lefedve pár órára állni hagyjuk. A húsokat először lisztbe, majd felvert tojásba és végül zabkorpába forgatjuk. Forró kókuszolajban a hús mindkét oldalát arany barnára sütjük. Köretként adhatunk mellé burgonyapürét, majonézes- vagy idénysalátát, párolt zöldséget, és rizst is.rántott csib.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr152898238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása