turos_kukoricaprosza3.jpgEgy régebbi blogbejegyzésben már találkozhattatok a kukoricaprószával mely hagyományos módon szilvalekvárral készült, ám most úgy döntöttem változtatok a hozzávalókon és lekvár helyett túróval és mazsolával gazdagítom. Nagyon jól passzol egy tartalmasabb leves mellé, de természetesen önállóan is megállja a helyét s mivel nem tartalmaz glutént, ezért lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják! Gyors, könnyen elkészíthető és igazán finom sütemény! Szerintem ennél több érv nem is kell ahhoz, hogy próbára tegyétek! ;-)

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

35dkg kukorica liszt, 450g kefir esetleg joghurt, 3ek folyékony édesítőszer, csipetnyi só, 1mk vanília őrlemény, 1nagy citrom reszelt héja, 3db tojás, 1cs sütőpor, 0,5dl kókuszzsír, ½ kg túró, 10dkg mazsolaElkészítés:

(35 * 25 cm-es tepsiben készül)

A tojássárgáját a sóval, az édesítőszerrel és a vaníliával összekeverjük, hozzáadjuk az aludttejet, a sütőporos lisztet, a reszelt citromhéjat, az olajat, a túrót és a mazsolát. Jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját. Egy sűrű, de könnyen keverhető masszát kapunk, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe öntünk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. Akkor sült meg rendesen, ha a papír szélétől kicsit elválik a tészta! Ha kihűl, meghintjük porxukorral. Jó étvágyat hozzá! :-)

turos_kukoricaprosza2.jpgMutató méhecske.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr507390502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása