2010.11.15. 13:02
Hamiskás Slambuc
Mire fel a hamiskás jelző? Nos, a slambuc egy szabad tűzön, bográcsban készült pásztorétel. Bár az én slambucom is "tűzről pattant", ám konyhai keretek közé kényszerítve, mellőzi a "szabadság" minden ízét. Javasolnám füstösebb kivitelben, de puritánabb társa is kényesztetőleg hat ízlelőbimbóinkra.
Hozzávalók:
15dkg füstölt szalonna, 2fej vöröshagyma, olaj, 1kg burgonya, 1-2 paradicsom, 2-3 zöldpaprika, 30dkg tk lebbencstészta, 2ek pirospaprika, só, ételízesítő, csemege Piros Arany, 1kk Erős Pista, 20dkg füstölt kolbászElkészítés:
A kockára vágott szalonna zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, meghintjük paprikával, és hozzáadjuk a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, majd félretesszük. Egy másik edényben, kevés olajon megpirítjuk az összetördelt lebbencstésztát és hozzáadjuk a hagymás elegyet. Beletesszük a cikkekre vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel. Mehet még bele ízlés szerinti Piros Arany és Erős Pista. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Félidőben hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. Egyenletes, lassú tűzön, többször megforgatva, kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.02.04. 20:03:59
Most ősszel készítettem füstölt paprikát. Ez is nagyon pikáns ízzekkel gazdagítja a fedettpályás ételeket :-)
anicum007 2012.02.04. 20:24:25
PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.02.04. 20:31:44
Jövőre sokkal többet készítek.
anicum007 2012.02.04. 20:41:39
PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.02.04. 21:23:12
Én pedig épp juhhúsos kását :-) De csak holnap kerül bele a köles, most csak az alapját csinálom.
anicum007 2012.02.04. 21:34:08
Okéééé, szavadon foglak! :)
"Én pedig épp juhhúsos kását :-) De csak holnap kerül bele a köles, most csak az alapját csinálom."
Megnéztem a blogon, nagyon guszta, a már általad említett tejbeköles is!
Utolsó kommentek