Baboskáposzta1.jpgA múlt héten meglátogattam kedvenc fodrászomat, mivel igencsak ráfért a frizurámra némi tuning. Szóval, miközben figaróm szorgos kezei rakoncátlan tincseimen munkálkodtak, s én az álmosságtól kissé bágyadtan vettem tudomást ezen tevékenységéről, a szomszédos asztalnál szépülő hölgy száját elhagyó, halk szófoszlányok ütötték meg a fülemet...”isteni babos káposzta”... E szavak hallatán, az álmosságnak rejtélyes módon nyoma veszett, ás tágra nyílt szemekkel és fülekkel igyekeztem nyomon követni az eseményeket. Bab, savanyú káposzta, füstölt tarja, füstölt kolbász..., hmmm..., jól hangzik! Gyorsan lefuttattam az agyamban egy ellenőrző programot..., igen, minden hozzávaló fellelhető az éléskamrámban, így nincs akadálya, hogy elkészüljön e gasztronómiai remek. Szóval másnap, újult erővel és némi alkotókedvvel nekiláttam a babos káposzta készítésnek. A folyamat hasonló, mint a gombócos káposztánál, csak gombócok helyett tarkabab dúsítja az ételt, s mindezt megspékeltem egy pár maroknyi gerslivel. Visszajelzés képpen, egy kedves ismerősöm szavait idézném.... „Egyszerűen nem találok szavakat, annyira ízlett! Nagyon érdekes volt a sok-sok finom íz összhatása, s ez az átmenet pedig a leves és a főzelék között, nekem nagyon bejött! Imádom, hogy ilyen kreatív vagy, bátran kipróbálsz új dolgokat, hát ez is tökéletesen sikerült.” Nos, ennél nagyobb elismerés szakácsnak nem szükségeltetik! Próbáljátok ki és arassátok le a babérokat! Jó étvágyat! ;-)

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(5l-es fazékban készül)

½kg nagy szemű tarkabab, 10dkg füstölt szalonna, 10dkg füstölt kolbász, 20-25dkg füstölt tarja, 4ek kókuszolaj, ½kg savanyú káposzta, 20dkg gersli, 1fej hagyma, 1-2gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, őrölt bors, 1db paradicsom, 1db paprika, 1-2babérlevél, tejföl, vágott kapor, Piros Arany, Erős PistaElkészítés:

Az előző este beáztatott babot, 2l vízben feltesszük főni. (Az első főzőlevét mindig leöntöm, hogy ne legyen annyira puffasztó.) A második főzőlébe már beletesszük a nagyobb szeletekre vágott tarját is. Míg a bab fődögél, addig elkészítjük a káposztát. A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk, ezután a cikkekre szelt paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk. Meghintjük pirospaprikával, egy kevés őrölt borssal, ételízesítővel, majd hozzáadjuk a megmosott káposztát. Jól összekeverjük, majd félretesszük. Mikor a bab már félig megpuhult, ekkor tesszük bele a káposztát és a megmosott gerslit, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a babérlevelet, és ha kell még ízesítjük. Közben néha-néha megkeverjük, s ha szükséges, még egy kis vizet töltünk utána. Félidőben beletesszük a karikára szelt kolbászt és az apróra vágott kaprot, majd az egészet készre főzzük. Ha elkészült, tejföllel meglocsolva tálaljuk.Baboskáposzta1_1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr204481432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása