ananaszkerek_alatt_sult_csirkemell1.jpgEz a recept az ananászos ételek kedvelői között fog igazán nagy sikert aratni, bár ebben az ételben az ananász nem igazán emelkedik ki, s nem is nyomja el a többi hozzávaló ízét, inkább együtt alkotnak egy egységes, harmonikus ízvilágot, melyet a bársonyos sütőtökpüré tesz még izgalmasabbá.

 

 

 AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

  (a húshoz) 4 nagyobb csirkemellfilé, 35dkg friss vagy konzerv ananász, 1 közepes fej vöröshagyma, olívaolaj, 3dl tejföl, 2ek aprított petrezselyem, 2 egész tojás, só, őrölt bors, 15dkg zabpehely, 10dkg füstölt sajt

(a sütőtökpüréhez) 1kg sütőtök, 10-15dkg vaj, só, őrölt szerecsendió, 2dl főző vagy kókusztejszín

Elkészítés:

Az ananászt nagyon apró kockákra vágjuk, közben az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az ananászt és pár percig együtt pároljuk, a tűzről levéve félretesszük, hogy hűljön. A húsokat 3 részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy kevés olajon hirtelen átsütjük. Ha kihűlt a hagymás ananász, akkor hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk petrezselyemmel. Az egészet jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a zabpelyhet és azzal is jól összedolgozzuk. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, majd bevonjuk az ananászos masszával, s hogy mindenütt egyenletesen befedje, szépen elsimítjuk rajta. 200 fokra előmelegített sütőben, kb 30-35perc alatt megsütjük. Míg sül a hús, elkészítjük a köretet.

 A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben feltesszük főni. Mikor megpuhult leszűrjük, pürésítjük, hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, majd felengedjük tejszínnel.

csirke_ananaszkeregben2.jpg

Mutató méhecske.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr78186390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása