Az alap koncepció, hogy főzök egy jó kis gulyáslevest sertéshúsból. Ám ezen elképzelés a húspultnál (a nem túl tetszetős, darabolt disznóságok láttán) meghiúsult. Ekkor, bevásárló társam jóvoltából jött az ötlet, hogy készüljön az étel pulyka felső-combból. Hmm... Gondoltam miért ne, hiszen gasztronómiailag egész jó viszonyban vagyok a szárnyasokkal. Nos, jelentem finom lett! Köszi az ötletet!  ;-)

 

Hozzávalók:

80 dkg pulyka felső-comb, 2-3db sárgarépa, 2-3db fehérrépa, 30dkg burgonya, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 2tk pirospaprika, 1mk őrölt bors 1/2mk őrölt kömény, 2 babérlevél, só, ételízesítő, csemege Piros Arany, 1mk Erős Pista, 1 paradicsom, 2db TV paprika, olaj

Elkészítés:

A húst (minden zsiradékot eltávolítva) felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük. A megdinsztelt hagymához (a babérlevél kivételével) hozzáadjuk a fűszereket (utolsóként a pirospaprikát), majd az apróra vágott húst, és végül beleszeljük a paprikát és a paradicsomot. Mikor a hús félig megfőtt, felengedjük 4l vízzel és beletesszük a babérlevelet. Ha kell, még ízesítjük. Lefedve, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Mikor a hús már majdnem megfőtt, beletesszük a megtisztított, karikára vágott zöldségeket és a hasábokra szelt krumplit. Az egészet addig főzzük, míg a hús és a zöldség is megpuhul.

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr152446254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása