málnás joghurtpite2.jpgEz egy igazán finom és könnyedén elkészíthető sütemény. Mérceként a joghurtos dobozt használjuk, ami igencsak leegyszerűsíti és felgyorsítja a készítés folyamatát. Az alapanyagok mássága miatt, az eredetihez képest, sokszor egy merőben más, új recept születik. Most is rengeteget kísérleteztem a hozzávalókkal, mire megszületett a „tökéletes” recept. Mivel épp málnaszezon van, így most, ezt a kissé savanykás, ám rendkívül zamatos és egészséges gyümölcsöt használtam, de készült már meggyes, áfonyás és sárgabarackos változatban is. Bármilyen gyümölccsel is készítsd, biztos lehetsz a sikerben! ;-)

 

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

4db tojás, 3bögre natúr joghurt (450g), 1/2bögre kókuszolaj, 1bögre zabpehelyliszt, 1bögre zabkorpa, 1ek méz, 2ek folyékony édesítőszer, 1mk vanília őrlemény, 1citrom reszelt héja, csipetnyi só, 1tk szódabikarbóna, 1/2kg túró, 40-50dkg málna, mandulaforgács

sorvalaszto2.jpgElkészítés:

(35 * 25 cm-es tepsiben készül)

Most jön a neheze!

A hozzávalókat összekeverjük, 10-15 percig pihentetjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, megszórjuk málnával és mandulaforgáccsal, majd 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig (kb 45perc) sütjük.

Ugye milyen bonyolult? :-)

Jó étvágyat hozzá!

sorvalaszto2.jpg

málnás joghurtpite3.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr105456046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása