zöldborsóleves3.jpgA sikeres fogyókúra egyik elengedhetetlen kelléke a magas víztartalmú, zöldségekben gazdag leves, mely magas folyadéktartalmánál fogva biztosítja számunkra a jóllakottság érzését, ezzel segít az éhségérzet leküzdésében, s szinte észrevétlenül pótolja a létfontosságú folyadékszükséglet nagy részét. Ám a fogyókúra hosszútávon akkor lesz igazán sikeres, ha a további étkezés során is a mértékletességre, visszafogott kalóriabevitelre törekszünk. Szerencsére, a levesek sokszínű variálhatósága változatos étkezést kínál a fogyókúra alatt. Most egy igazán ízletes zöldborsólevessel rukkoltam elő, mely a zöldborsó kiváló élettani hatása révén elősegíti a fogyókúra eredményességét. Magas rosttartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, és segíti a méreganyagok távozását, s ezt a hatást fokoztam a zabkorpa és a zabpehelyliszt használatával. Második fogásként és egyben desszertként ajánlanám a következő bejegyzésben fellehető csokoládéval töltött túrógombócot, banánsodóval! ;-) Ugye jól hangzik? :-)

AC356 (2).jpg

sorvalaszto2.jpgHozzávalók:

500g zöldborsó, 3közepes sárgarépa, 3közepes fehérrépa, őrölt fekete-bors, 1mk nádcukor, VEGA ételízesítő, só, Erős Pista

(a rántáshoz) 3-4ek zabpehelyliszt, olívaolaj, 2tk őrölt pirospaprika, petrezselyemzöld

(a galuskához) 2közepes tojás, 1/2mk só, 7-8ek zabkorpa

sorvalaszto2.jpgElkészítés:

A zöldborsót és a megtisztított, felkarikázott zöldséget feltesszük 2 liter vízben főni. Amíg fő a leves, elkészítjük a galuskát. A tojást kissé felverjük a sóval, majd hozzáadjuk a zabkorpát és negyed órát pihentetjük. Mikor felforrt a leves ízlés szerint fűszerezzük, s ha megpuhultak a zöldségek, berántjuk a következő módon. Kevés olívaolajon megfuttatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a petrezselyemzöldet és felengedjük 2-3dl vízzel. Csomómentesen elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe és az egészet felforraljuk. Egy kávés vagy teáskanál segítségével beleszaggatjuk a galuskát és még egyszer összeforraljuk. A tűzről levéve kb ½ órát fedő alatt állni hagyjuk, s csak ezután tálaljuk.sorvalaszto2.jpgzöldborsóleves4.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr295807868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása