anicum007 2012.08.05. 17:55

Négerkocka

Négerkocka2.jpgGyermekkorunk kedvenc sütije, egy kicsit átdolgozva. Az eredeti recept szerint, a sütemény 45dkg cukorral készül, ám a reformosítás és a kalóriacsökkentés jegyében, próbáltam a lehető legkevesebb cukor felhasználásával kivitelezni, de még így is 15dkg nádcukor került a habba, ami egy kicsit levegősebb lett a megszokottnál, de az íze, isteni finom. Remélem, nektek is ízleni fog! :-)

 

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

(a piskótához) 6db tojássárgája, 1egész tojás, 4tk folyékony édesítőszer, 1cs diétás vaníliás cukor, csipetnyi só, 3ek kókuszolaj, 5ek teljes kiőrlésű vagy durum liszt, 1cs sütőpor, 3ek kakaópor

(a habhoz) 6db tojásfehérje, 15dkg nádcukor por, csipetnyi só

(a csokoládébevonathoz) 10dkg diétás étcsoki vagy tortabevonó 2-3ek étolajjal hígítva, hogy könnyebben szeletelhető legyen.sorvalaszto2.jpgElkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A piskótához, habosra keverjük a tojásokat az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha megsült, vékonyan megkenjük diétás baracklekvárral. A 6 tojás fehérjét, gőz fölött felverjük habnak 15dkg nádcukorral, majd a lekvárral megkent tészta tetejére simítjuk, és bevonjuk olvasztott csokoládéval. Pár órát szárítjuk, pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.sorvalaszto2.jpgNégerkocka3.jpg

Mutató méhecske.jpg
Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr474696995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása