anicum007 2012.06.17. 20:16

Mohácsi rétes

mohácsi rétes.jpgEzt a receptet Keresztanyumnak köszönhetem. Legutóbb, mikor hazalátogattam a szülői házba, akkor készítette ezt az igencsak egyszerű, ám annál ízletesebb, és a gyümölcsnek köszönhetően, igen üdítő finomságot. Azóta, kissé megreformálva, azaz cukormentesítve, és némi rostanyaggal (zabkorpával) dúsítva, különböző friss gyümölcsök és kókuszolaj felhasználásával, már jó néhányszor megsütöttem. Nekem az epres változat ízlett a legjobban, ugyanis, a hosszas sütésnek köszönhetően, az eper szinte krémes, lekváros állagúvá vált, ám bármely gyümölcs felhasználásával egy mennyei, kiadós süteményt kapunk!

AC356 (2).jpgHozzávalók:

4 kis pohár kefir (később, ez a pohár a mérce), 4 egész M-es tojás, 3-4ek folyékony édesítőszer vagy 10-15dkg Eritrit, csipetnyi só, 1mk vanília őrlemény, 1pohár búzadara (gluténérzékenyeknek kukoricadara), 2pohár zabkorpa, 1pohár kókuszolaj, 1tk szódabikarbóna, 1citrom reszelt héja, 6db teljes kiőrlésű réteslap, 75dkg sovány túró, gyümölcs (most őszibarackot használtam)Elkészítés:

(35 * 25 cm-es tepsiben készül)

A réteslap és a gyümölcs kivételével minden hozzávalót összekeverünk, és kb 20-30 percig állni hagyjuk, hogy a búzadara és a zabkorpa megdagadjon. Kikeverünk 3ek tejföl és 3ek olajat és ezzel kenjük meg a réteslapokat és a kész rétes tetejét. 2 réteslapot a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk, erre öntjük a massza felét, megszórjuk gyümölcsdarabokkal, majd 2 réteslappal befedjük. Erre kenjük a massza másik felét és a maradék gyümölcsöt, s végül 2 réteslappal zárjuk. Tetejét megkenjük az olajos tejföl keverékével. Előmelegített sütőben, 190 fokon, kb 50-60 percig sütjük. Miután megsült, legalább 1 órát pihentetjük, így könnyebben szeletelhető.mohácsi rétes2.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr484594529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása