túrós rétes1.jpgA mai ajánlatból nem maradhat ki a desszert sem! Jöjjön egy isteni túrós rétes, melyet a fogyókúrázók is bátran majszolgathatnak. ;-) Mivel a rétestészta készítése egy igencsak kényes, nagy tapasztalatot és hozzáértést igénylő művelet, így némi időt és energiát megspórolva, előregyártott tésztát használtam, melynek köszönhetően, egy szempillantás alatt az asztalon gőzölgött a frissen kisült, csábítóan illatozó rétes. Jó étvágyat hozzá! :-)

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

3-3 teljes kiőrlésű réteslap, kókuszolaj, 750g sovány túró, 1 nagy vagy 2 kisebb tojás, 30g mazsola, 8-10tk folyékony édesítőszer, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja és leveElkészítés:

Keverd a túróba az egész tojást, az édesítőt, sót, reszelt citromhéjat, és a mazsolát, majd facsard rá a citrom levét. Az elkészítéshez, 3-3 réteslapot használunk. Az első réteslapot vékonyan megkenjük olajjal, rátesszük a második lapot, és bekenve ennek a tetejét is, befedjük a harmadik lappal. A réteslap teljes hosszában, kb. 3 ujjnyi vastagon elkenjük a tölteléket, és ennek a szélességében feltekerjük a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl szoros, és a tészta vége alulra kerüljön. A tetejét megkenjük olajjal. Ezt megismételve elkészítjük a második rétesünket is. Előmelegített, 150 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük. Miután megsült, 10-15 percig pihentetjük, így könnyebben szeletelhető.túrós rétes.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr663416824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

empatia 13 2011.11.29. 19:58:46

Hát azért ez nem annyira fogyókúrás, olaj mazsola, kalória bomba. A túró, és a tészta nem kalória szegény,az édesítőszer, meg nem egészséges.
(Mondjuk cukorral még inkább hizlalna ez igaz, viszont nem kell sok belőle, mert a mazsola is édes!)
Ettől függetlenül a rétes finom,

anicum007 2011.12.01. 10:13:54

@empatia 13:
Kedves Empatia 13!
Örülök a hozzászólásodnak! Sajnos kevesen kommentálják a bejegyzéseket, inkább levélben vagy a közösségi oldalon keresnek meg, pedig jó lenne, ha egy kicsit felélénkülne a blog! :) A felvetésedre, észrevételedre, a következő két bejegyzésben olvashatod a választ!
ani-culinaris.blog.hu/2011/11/30/karosak_e_az_egeszsegre_az_edesitoszerek
ani-culinaris.blog.hu/2011/12/01/zabkorpas_palacsinta_zabpalacsinta
További szép napot neked!
Üdv: Ani

Irén a Szirén 2012.02.17. 12:12:58

Megsütöttem ezt is, tök jó, hogy egy ilyen sütési antitalentum, mint én is képes elkészíteni a receptjeidet (bár asszem a tiéid profibbak). :-)Na persze nem az összeset...

Ezt ma sütöttem meg és tök finom lett! Nem értek egyet Empatia hozzászólásával. A diétás sütemény fogalma nem azt jelenti, hogy nincs benne kalória és egyél meg belőle egy tálcával, hanem, hogy kevesebb kalóriát tartalmaz, mint "kalóriabomba" társai. Eleve a diétás sütemény fogalma egy oximoron, fogyni nem fogsz tőle, de aktuális édességvágyadat kielégíti.

Én tök imádom a blogod! :-)

u.i.: Erről meg egyébként mindig megy az aktuális harc: vaj vagy margarin, csirkehús vagy disznó, olaj vagy zsír, cukor vagy édesítőszer...

Lehet, hogy az édesítőszer nem egészséges, de szerintem 20-30 kg súlyfelesleggel rendelkezni sem éppen egészséges. És a legdurvább, amit olvastam valahol: "Láttál már kövér öregembert?"

Üdv!
Irén a Szirén, más blogokon FiadBéla néven vagyok ismert. ;-)

anicum007 2012.02.18. 09:23:45

@Irén a Szirén: Kedves Irén a Szirén! :)
Köszönöm a pozitív visszajelzést! Örömmel nyugtáztam, hogy az ani-culinárisban megtalálod az étkezési szokásaidnak megfelelő recepteket, és hogy sikeresen el is készíted azokat. Remélem, a jövőben is találsz majd kedvedre való finomságot!
Szívesen veszem, ha máskor is megírod véleményedet, tapasztalataidat!
Üdv: Ani
süti beállítások módosítása