2011.11.05. 19:31
Sült paprika tojással
Kihasználva az alkalmat, hogy még viszonylag megfizethető áron hozzájutottam némi lecsópaprikához, készítettem egy jó adag sült paprikát tojással. Kéretik nem összekeverni a lecsóval, hiszen eme étek elkészítésénél (mellőzve a paradicsomot), a főszerepet a paprika kapja. Lássuk, hogyan is készül! A karikára szelt vöröshagymát megfuttatom egy kevés zsiradékon (én a már tőlem megszokott módon kókuszzsírt használtam, ám az olívaolaj is nagyon egészséges, és egyedi ízhatást kölcsönöz az ételnek), majd hozzáadom a felszeletelt paprikát, és fedő nélkül, nagy lángon addig pirítom (hangsúlyozom, PIRÍTOM) míg megpuhul, mégis kissé roppanós marad. Fokozhatjuk az ízhatást egy vékony szelet füstölt szalonnával. Mikor majdnem kész, ízlés szerint sózom, teszek rá egy kevés ételízesítőt, majd nyakon öntöm a felvert tojással. Időhiányos háziasszonyoknak ajánlom, ezt az igazán egyszerű, kevés munkát és hozzáértést igénylő, ám annál ízletesebb ételt, melyet friss rozskenyérrel tálalunk.
Hozzávalók:
½kg paprika, 2ek kókuszzsír, 5 tojás, só, ételízesítő, füstölt szalonna
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek