anicum007 2011.04.01. 10:55

Szilvás lepény

szilvás lepény1.jpgEzzel a süteménnyel, egyik kedves olvasóm kérésének igyekszem eleget tenni. Szerette volna, ha minél több gyümölcsös recept közül válogathat. Nos, ez egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető gyümölcsös lepény. Nálam épp szilva volt itthon, de bármilyen kedvedre való gyümölccsel (meggy, cseresznye, barack, körte, málna, stb....) kivitelezhető. Nagy előnye még, hogy nincs idényhez kötve, hiszen fagyasztott gyümölcsből vagy kompótból épp oly zamatos lepényt süthetünk, mint friss társaiból. Melegen vagy hidegen egyaránt kínálhatjuk.

AC356 (2).jpgHozzávalók:

15dkg teljes kiőrlésű liszt, 20dkg margarin, 4db tojás, 3tk folyékony édesítőszer, 3ek nádcukor vagy nyírfacukor, csipetnyi só, 1/2cs sütőpor, 25dkg szilva Elkészítés:

 (30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A margarint habosra keverjük az édesítővel, 2ek nádcukorral és csipetnyi sóval, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk az 1ek nádcukorral keményre vert tojásfehérjéket. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a fél szilvákat húsukkal felfelé fordítva, sorban a tetejére tesszük. Mérsékelt tűznél, kb 25-30perc alatt pirosra sütjük. Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben. Kockára szeleteljük, fahéjas nádcukor porral megszórva tálaljuk.szilvás lepény2.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr502790666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása