anicum007 2011.01.01. 13:15

Boros tészta

borostészta.jpgA mai ajánlatom, egy gyors, és egyszerű olasz tésztaétel, melynek összetevői tökéletes ízharmóniát alkotnak. Tulajdonosai a receptúrát féltve őrizték, ennek okán a megszerzése, majdhogynem az életembe került. A gazdája közölte, ha elmondaná, az életemmel kell, hogy fizessek! Na, gondoltam ennek fele sem tréfa... Ám nem hagyhattam, hogy megfosszanak minket e gasztronómiai élménytől, ezért kerülő úton, minden képességemet latba vetve elbirtokoltam, s most közkincsé tétetik, hogy az elkészítésével járó babérokat Ti is learathassátok! Jó étvágyat hozzá! ;-)

AC356 (2).jpgHozzávalók:

500g teljes kiőrlésű durum vagy teljes kiőrlésű spagetti tészta, 1 csokor apróra vágott petrezselyem, 3-4 gerezd fokhagyma, 1.5dl olívaolaj, őrölt chili paprika, őrölt bors, 2db marhahúsleves kocka, 3dl bor (száraz vagy félszáraz rizling), parmezán sajtElkészítés:

A zúzott fokhagymát és a chilit aranybarnára pirítjuk a felhevült olajban, majd felengedjük borral. Beletesszük a leveskockát és ízlés szerint borsozzuk. Addig forraljuk, amíg a bor teljesen elpárolog. Hozzáadjuk a petrezselymet és 2ek reszelt parmezánnal sűrítjük. Közben, a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és még forrón összekeverjük a mártással. Tálaláskor még szórhatunk rá egy kevés parmezánt.borostészta1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr792552026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása