2010.12.26. 06:32
Emeletes gesztenyés
Karácsonyra terveztem egy kis gesztenyés bejgli sütést, ám idő és energia híján elmaradt. Gondoltam, kéne kezdeni valamit a megmaradt gesztenyével, s ennek következményeként született meg ez a recept. A több réteg nagyon mutatóssá teszi ezt a selymes állagú, gesztenyés mivolta ellenére sem túl édes süteményt, melyet megjelenéséhez hűen, emeletes gesztenyés névvel illetem. Remélem, ízleni fog!
Hozzávalók:
(tésztához) 6 tojás, 4tk folyékony édesítőszer vagy 10 dkg xilit vagy eritrit, 5ek víz,15dkg darált dió, 6ek zabpehelyliszt vagy kókuszliszt, ½ csomag sütőpor
(krémhez) 25dkg margarin vagy vaj, 10dkg eritrit, ½dl rum, 25dkg gesztenyemassza, 1cs puncs pudingpor (főzős), 4tk folyékony édesítőszer, 3dl tej
25dkg gesztenyemassza, 10dkg darált dió
2,5dl növényi tejszín, 1-2ek eritrit vagy xilitElkészítés:
A tojások sárgáját az édesítővel habosra keverjük, kanalanként hozzáadunk 5ek vizet, majd a darált diót, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába. Az így kapott elegyet sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190 °C-on sütjük. A margarint a szőlőcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Az egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, a másik felébe a 3dl tejben, 4tk édesítőszerrel sűrűre főzött pudingot. Először a gesztenyés krémet kenjük a tészta tetejére, ezt követi a 25dkg gesztenyemassza és 10dkg darált dióból összegyúrt és kinyújtott lap, majd a puncsos krém és a tejszín. A tetejét megszórjuk darált dióval.
Saját recept
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Jámborné Balog Tünde - HOSSZÚ KARÁCSONYI EBÉD 2010.12.26. 11:56:47
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek