emeletesgesztenyés.jpgKarácsonyra terveztem egy kis gesztenyés bejgli sütést, ám idő és energia híján elmaradt. Gondoltam, kéne kezdeni valamit a megmaradt gesztenyével, s ennek következményeként született meg ez a recept. A több réteg nagyon mutatóssá teszi ezt a selymes állagú, gesztenyés mivolta ellenére sem túl édes süteményt, melyet megjelenéséhez hűen, emeletes gesztenyés névvel illetem. Remélem, ízleni fog! 

  

AC356 (2).jpg Hozzávalók:

(tésztához) 6 tojás, 4tk folyékony édesítőszer vagy 10 dkg xilit vagy eritrit, 5ek víz,15dkg darált dió, 6ek zabpehelyliszt vagy kókuszliszt, ½ csomag sütőpor

 (krémhez) 25dkg margarin vagy vaj, 10dkg eritrit, ½dl rum, 25dkg gesztenyemassza, 1cs puncs pudingpor (főzős), 4tk folyékony édesítőszer, 3dl tej

25dkg gesztenyemassza, 10dkg darált dió

 2,5dl növényi tejszín, 1-2ek eritrit vagy xilitElkészítés:

A tojások sárgáját az édesítővel habosra keverjük, kanalanként hozzáadunk 5ek vizet, majd a darált diót, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába. Az így kapott elegyet sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190 °C-on sütjük. A margarint a szőlőcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Az egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, a másik felébe a 3dl tejben, 4tk édesítőszerrel sűrűre főzött pudingot. Először a gesztenyés krémet kenjük a tészta tetejére, ezt követi a 25dkg gesztenyemassza és 10dkg darált dióból összegyúrt és kinyújtott lap, majd a puncsos krém és a tejszín. A tetejét megszórjuk darált dióval.emeletesgesztenyés1.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr202539449

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - HOSSZÚ KARÁCSONYI EBÉD 2010.12.26. 11:56:47

  HAGYMALEVELEK Kedves Öcsémuram! Reménylem, soraim víg kedélyben találják Kiedet; szerető hitves, szófogadó gyermekek, de legalább igaz barátok veszik környül, s nem egyedül kell elköltenie karácsonyi ebédjét valamely főzelékszagú kifőzdében,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása