2011.11.07. 09:10
Becsinált leves
Az egyik kedvencem a becsinált (ragu) leves, melynek elkészítési módját felvázolva, némi összeütközésbe kerültem a párommal. A családi recept sok-sok zöldséget, zöldborsót, aprólékot tartalmaz, és a végén paprikás rántással sűrítjük. Párom szemöldöke, már a zöldborsónál is érdekes ívet rajzolt, ám a rántás hallatán, szinte összekuszálódott, s ezt a látványt csak fokozta a döbbenet, mely az arcára ült. Na, nekem több se kellett, azonnal hívtam a család apraját-nagyját. Persze, mindenkitől jóváhagyó, megerősítő választ kaptam, melyet fölényes mosollyal nyugtáztam. Empátiám jeleként, az "ahány ház, annyi szokás" közismert mondással próbáltam békíteni, de meggyőzhetetlennek bizonyult. Emlékeimben élt, hogy a barátnőm egyszer készített nekünk becsinált levest, mely merőben eltért az én változatomtól. Na jó (mint mindig, most is :-) ), legyen meg a te akaratod, s némi telefonos segítséggel, elkészítettem a zöldborsó, pirospaprika és rántás mentes, ám staubolt (staubolás: sűrítés lisztszórással) levest, mely azóta is nagy kedvenc, de természetesen, nem merült feledésbe a családi változat sem, melyet majd egy másik bejegyzésben osztok meg veletek! ;-)
Hozzávalók:
(4l-es fazékban készül)
70dkg csirkeaprólék, 3-4db sárgarépa, 3-4db fehérrépa, 1ek petrezselyemzöld, 1 vöröshagyma, 3-4ek tk liszt, 2-3ek kókuszzsír vagy olívaolaj, ízlés szerint só, ételízesítő és őrölt bors
(Levesbetét) 2db tojás, 2kk olívaolaj, 8-10dkg teljes kiőrlésű liszt, só. Egy tálban a tojást az olajjal és a liszttel elkeverünk, hogy puhán folyó galuskatésztát kapjunk. Megsózzuk, majd a galuskát beleszaggatjuk a levesbe.Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megfuttatjuk, majd a karikára vágott zöldségeket beletéve, néhány percig pároljuk. Beleszórjuk a zöldpetrezselymet és meghintjük liszttel. Az aprólékkal felöntve készre főzzük. Főzés közben ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek kókuszzsír szárnyas ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek