répatorta kapros - fehércsokis.jpg

Küszöbön a húsvét, de még mindig nincs késő ennek az isteni és nagyon dekoratív tortának az elkészítéséhez! A fehércsoki és a kapor házasításának ötletét egy olasz fagylaltkülönlegesség ihlette, mely erőteljesen megmozgatta a fantáziámat, s így született meg ez a különleges torta. Az első sütésnél aggódtam, hogy mennyire lesz összhangban a két ízvilág, de bizton állíthatom, a kapor és a fehér-csokoládé meglehetősen harmonikus párost alkotnak! Nálunk ez lesz a húsvéti desszert, mely épp a hűtőben relaxál, hogy holnap teljes ízvilágában és pompájában tündökölve learassa az ünnepi babérokat! ;-)

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

(a piskótához) 30dkg sárgarépa (tisztított állapotban) 6db (M vagy L-es méretű) tojás, 2ek folyékony édesítőszer, 1/2mk vanília őrlemény, csipetnyi só, 15dkg teljes kiőrlésű vagy zabpehely liszt (gluténérzékenyeknek kukoricaliszt), 1cs sütőpor, 1citrom reszelt héja

(a krémhez) 500g mascarpone, 1ek folyékony édesítőszer, 100g diétás fehér-csokoládé (ALDI-ban lehet kapni), 5dl növényi tejszín (ez a mennyiség a krémhez(3dl) és a díszítéshez(2dl) is elég), 1cs Dr. Oetker Zselatin (10g), 2ek friss vagy mirelit kaporsorvalaszto2.jpgElkészítés:

A tojássárgáját az édesítővel, a vaníliával és a csipetnyi sóval elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a lisztet, a sütőport és a reszelt citromhéjat és jól összekeverjük, ezután óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérje kemény habjával. Két részre osztjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és kb.10 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Míg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. Egy tálban összekeverjük a mascarponét a folyékony édesítővel és az olvasztott csokoládéval. A zselatint felmelegítjük 2dl vízzel, majd langyosra hűtjük és kis adagonként a krémsajthoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a mascarponés krémmel. A tortaforma aljára kerül az első tésztalap, melyre óvatosan rámerjük a krém felét. Erre megint tésztalap kerül, majd a krém másik fele. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően megdermed és szépen szeletelhető lesz. Tejszínhabbal, répaszeletekkel, darált dióval vagy reszelt csokoládéval díszítjük.sorvalaszto2.jpgrépatorta kapros - fehércsokis1.jpgsorvalaszto2.jpgrépatorta kapros - fehércsokis2.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr816052865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása