részeges koktélspagetti.jpgÚjabb hétnek nézünk elébe, mellyel megkezdődnek a rohanó hétköznapok, s ilyenkor jól jön egy gyorsan elkészíthető, finom és laktató ételrecept, hogy ne keljen órákat eltölteni a konyhában, ám mégis valami igazán finom és pikáns étek kerüljön az asztalra. A koktélspagetti elkészíthető bor hozzáadása nélkül is, ám ha szeretitek a boros ételeket, ne hagyjátok ki, mert hihetetlen aromát kölcsönöz az ételnek. Persze a számos egészséges és természetes fűszer (fokhagyma, csilipaprika, bors, petrezselyem, oregánó, bazsalikom) is hozzájárul az étel különleges ízéhez! Remélem, ízleni fog! ;-)

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

50dkg teljes kiőrlésű durum vagy teljes kiőrlésű spagetti, 50dkg koktélparadicsom, 5-6gerezd fokhagyma, 1tk darált cseresznye vagy csilipaprika, 1ek vágott petrezselyemzöld, 1ek vágott bazsalikomlevél, csipetnyi oregánó, 2ek (reform Vito) ételízesítő, őrölt bors, 1.5dl olívaolaj, 3dl bor (száraz vagy félszáraz rizling), 20dkg füstölt Edami sajtsorvalaszto2.jpgElkészítés:

A megmosott koktélparadicsomot félbevágjuk és félretesszük. A zúzott fokhagymát és a chilit aranybarnára pirítjuk a felhevült olajban, majd felengedjük borral. Beletesszük az ételízesítőt és ízlés szerint borsozzuk. Addig forraljuk, amíg a bor teljesen elpárolog. Hozzáadjuk a zöld-fűszereket, a paradicsomot és gyakran kevergetve 5-6 percig főzzük. A paradicsomnak nem szabad túlságosan megpuhulnia. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dante, azaz rugalmasra főzzük, majd leszűrjük és még melegen hozzáadjuk a koktélparadicsomos mártást. Reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!sorvalaszto2.jpgrészeges koktélspagetti1.jpgMutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr135554901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása