rakott husi2.jpgAhogy azt vasárnap ígértem, most megosztom veletek a felcsíkozott és befűszerezett csirkehusi elkészítésének módját. A recept, egy nagyon kedves barátomtól származik, aki már több ízben meglepett ezzel a látványos finomsággal, s némi kuncsorgás után sikerült megkaparintanom. Mellőzve mindenféle konyhai rutint, bárki könnyedén elkészítheti, mivel pofon egyszerű, emellett isteni finom! ;-) A karácsonyi asztalnál, család körében is nagy sikert aratott, ám most, alkalmazkodva a kímélő étrendünkhöz, egy kevés almával és sárgarépával gazdagított, kínai kelből készített ízletes salátával tálaltam. Nos, lássuk csak hogyan is készül ez a finomság! :-)

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

(a csirkéhez) 40-50dkg csirkemell, ételízesítő, bors, 3egész tojás, 30dkg füstölt sajt, 3ek zabkorpa, 25-30dkg bacon

(a salátához) 50dkg kínai kel, 2db közepes alma, 2db közepes sárgarépa, 3dl joghurt, pár csepp folyékony édesítőszer, 2ek mustár, 1/2mk őrölt fehér-bors

sorvalaszto2.jpgElkészítés:

A megmosott csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, majd összekeverjük egy kevés ételízesítővel, némi őrölt borssal és letakarva, fél órára betesszük a hűtőbe. A három egész tojást jól összekeverünk, majd beleforgatjuk a befűszerezett csirkemellcsíkokat. Nagyobb lyukú reszelőn lereszelünk 30dkg sajtot (én fele-fele arányban füstölt és sovány sajtot használtam) és összekeverjük 3ek zabkorpával. Az őzgerincformát kibéleljük baconnal (kb 25dkg bacont használtam), majd a tojásban úszkáló csirkecsíkokat beleforgatjuk a zabkorpás sajtba, és rétegezve a formába rakjuk. Mikor minden hozzávaló elfogyott, a maradék tojást ráöntjük a husira és villával nyomkodva tömörítjük. A kilógó szalonnaszélekkel befedjük a húst, majd 180 fokra előmelegített sütőben, alufólia alatt 20 percig, majd azt levéve még 20 percig sütjük. Mikor kihűlt, a formából kiborítva és srégen szeletelve tálaljuk.

 A salátához felcsíkozzuk az almát, a sárgarépát és a kínai kelt. Az öntethez összekeverünk minden hozzávalót, majd a salátára öntjük. Ennyi az egész! ;-)

sorvalaszto2.jpg

rakott husi3.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr75006638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Errancs 2013.01.14. 20:01:59

Kedves Ani!

Elkészült ez a finom husi, igaz sali most nem készült hozzá, de így is nagy sikert aratott...!!! Köszi :)

Errancs

anicum007 2013.01.14. 20:06:38

@Errancs: Szia Errancs!
Örülök, hogy ízlett! :) Ugye milyen pofonegyszerű? ;)

Errancs 2013.01.14. 20:24:15

@anicum007:

Tényleg egyszerű és ötletes! :)
süti beállítások módosítása