húsvéti rétes2.jpgVészesen közeleg a húsvét, és egyre nagyobb az érdeklődés a húsvéti receptek iránt. Mivel manapság a rétes van nálam napirenden, és a balkáni sós-túrós rétes nagy sikert aratott, gondoltam miért ne készülhetne el húsvéti kivitelben némi sonkával, póréhagymával megbolondítva. Tökéletes vendégváró, locsolókínáló falatkák. ;-)

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

12db (3x4) teljes kiőrlésű réteslap, kókuszolaj, 3-4dkg póréhagyma, 25dkg sovány túró, 1db tojás, 5dkg juhtúró vagy feta sajt, 65g zöld-fűszeres sajtkrém, ½dl tejföl, 5dkg füstölt edami sajt, 10dkg főtt-füstölt sonkaElkészítés:

 A karikára szelt póréhagymát egy kevés kókuszolajon megfonnyasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Közben keverd össze a túrót, a juhtúrót és a krémsajtot, majd add hozzá az egész tojásokat a tejfölt, és a kihűlt póréhagymát. Az első réteslapot vékonyan megkenjük kókuszolajjal, majd rátesszük a második lapot, és bekenve ennek a tetejét is, befedjük a harmadik, majd a negyedik lappal. A réteslap teljes hosszában, kb tenyérnyi szélesen kirakjuk sonkaszeletekkel, majd rákenjük a tölteléket és kb. 4-5cm szélesen feltekerjük a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl szoros, és a tészta vége alulra kerüljön. Ezt megismételve elkészítjük a többi rétesünket is. Kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejét is alaposan megkenjük olajjal, majd előmelegített, 150 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük. Miután megsült, 10-15 percig pihentetjük, így könnyebben szeletelhető.húsvéti rétes.jpg

Mutató méhecske.jpg

 

Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr644324022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.03.23. 17:24:31

Köszönöm szépen - igazán csábítónak hangzik (meg látszik is)!
Még adós vagyok a recepttel, de már annyit kiderítettem, hogy eredetileg a rétes nyújtásakor keletkező vastagabb maradék tésztát használják erre, ugyanúgy bezsírozzák, majd tojásos-sós tejföllel kenik meg, felhengergetik és betekergetik a tepsibe.
süti beállítások módosítása