anicum007 2011.11.04. 11:39

Epres - krémes

epres krémes1.jpgAz epertortához vásárolt két tálcányi eper elégnek bizonyult ahhoz, hogy kreáljak egy finom epres krémest is. Ez a könnyű és krémes desszert, kétféle módon is elkészíthető. Gyors és hatékony megoldás a sütés nélküli, kekszes kivitel, de a vállalkozóbb kedvűek elkészíthetik gyúrt tésztából is. Bármelyik elkészítési mód mellett döntesz, mindkét esetben garantál a tökéletes végeredmény. ;-)

 

 

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(35 * 25 cm-es tepsiben készül)

3cs főzni való epres pudingpor, 4 db tojás, 2ek (tk) liszt, 2ek eperlekvár, 1/2l növényi tejszín (HULALA vagy HABMESTER), 9-10tk folyékony édesítőszer, 1cs Dr. Oetker Zselatin (10g), 1 ½l tej, 12,5dkg margarin, kb. 1 ½ cs korpás keksz (KORPOVIT). A tetejére: 3dl tejföl, 3-4tk folyékony édesítőszer

(a gyúrt tésztához)10dkg BIO durumliszt, 20dkg tk liszt, 20dkg margarin, 5dkg szőlőcukor, 2ek tejföl, 1cs sütőpor, csipetnyi sóElkészítés:

A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukorpótlót, a lekvárt és a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe, és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint. A tepsi alját kirakjuk keksszel és óvatosan, hogy a keksz el ne mozduljon, rákenjük a krémet.Mikor kihűlt, megszórjuk negyedbe vágott eperdarabokkal, majd rákenjük a kemény habbá vert tejszínt. A tetejére szintén keksz kerül, melyet beborítunk cukrozott tejföllel, melyre reszelt csokoládét szórunk, vagy olvasztott csokit csorgatunk. Eperrel díszítjük.Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és szépen szeletelhető lesz.

Tészta készítés:

A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Ha túl keményre sikerült, tejföl hozzáadásával lágyíthatunk rajta. A tésztát vastag hengerré formáljuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán tortaforma nagyságúra nyújtva 2 lapot készítünk belőle, majd sütőpapírral kibélelt formában, előmelegített sütőben (kb. 180 fokon) 10-15 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük. epres krémes1 (2).jpg

Mutató méhecske.jpg

 

Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr423352975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása