krumplileves.jpgHúsvétról maradt egy kevés füstölt sonka, ezért elővettem a már jól bevált tejfölös burgonyaleves receptjét, melynek elkészítése viszonylag gyors és egyszerű. A kellemesen füstölt, és az enyhén savanykás íz, igazán fenséges ízvilágot kölcsönöz a legegyszerűbb ételnek is. Csipetkével gazdagítva, különösen laktató, tartalmas fogás, mely akár főételként is megállja a helyét.

 

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

1kis fel vöröshagyma, 2ek olívaolaj, 3ek teljes kiőrlésű liszt, 2gerezd fokhagyma, 1/2kg burgonya, 3dl tejföl, ételízesítő, só, őrölt bors (ízlés szerint), 10dkg füstölt tarja vagy sonka, petrezselyem zöldElkészítés:

Egy 4literes fazékban az olajat megmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott hagymát, fokhagymát és a lisztet. Állandó kevergetés közben megpirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük. Apró kockákra vágott burgonyát, fűszereket és füstölt tarját adunk hozzá. Vízzel felöntjük, majd 25percig lassú tűzön főzzük. Ez alatt a tejfölt kevés levessel hígítva, simára keverjük. Ha a krumpli megpuhult, a tejfelt beleengedjük, s felforraljuk. Csipetkével gazdagíthatjuk.

(Csipetke) 

Egy tojást (felkeverve pici sóval), gyúrj össze annyi tk liszttel, amennyit csak bele tudsz dolgozni. Ha a tészta kőkemény, nyújtsd ki kb. ½-1cm vastagságúra, és csipkedd el kisujjkörömnyi (vagy kisebb) darabokra. Frissen 2-3 perc alatt megfő. Ha egyszerre többet készítesz, akkor a csipetkéket egy tiszta konyharuhára kiterítve, hagyd kiszáradni. Vászonzacskóban -száraz, levegős helyen- sokáig eláll, de fagyaszthatod is.

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr452866404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása