2011.04.30. 11:29
Tejfölös burgonyaleves csipetkével
Húsvétról maradt egy kevés füstölt sonka, ezért elővettem a már jól bevált tejfölös burgonyaleves receptjét, melynek elkészítése viszonylag gyors és egyszerű. A kellemesen füstölt, és az enyhén savanykás íz, igazán fenséges ízvilágot kölcsönöz a legegyszerűbb ételnek is. Csipetkével gazdagítva, különösen laktató, tartalmas fogás, mely akár főételként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
1kis fel vöröshagyma, 2ek olívaolaj, 3ek teljes kiőrlésű liszt, 2gerezd fokhagyma, 1/2kg burgonya, 3dl tejföl, ételízesítő, só, őrölt bors (ízlés szerint), 10dkg füstölt tarja vagy sonka, petrezselyem zöldElkészítés:
Egy 4literes fazékban az olajat megmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott hagymát, fokhagymát és a lisztet. Állandó kevergetés közben megpirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük. Apró kockákra vágott burgonyát, fűszereket és füstölt tarját adunk hozzá. Vízzel felöntjük, majd 25percig lassú tűzön főzzük. Ez alatt a tejfölt kevés levessel hígítva, simára keverjük. Ha a krumpli megpuhult, a tejfelt beleengedjük, s felforraljuk. Csipetkével gazdagíthatjuk.
(Csipetke)
Egy tojást (felkeverve pici sóval), gyúrj össze annyi tk liszttel, amennyit csak bele tudsz dolgozni. Ha a tészta kőkemény, nyújtsd ki kb. ½-1cm vastagságúra, és csipkedd el kisujjkörömnyi (vagy kisebb) darabokra. Frissen 2-3 perc alatt megfő. Ha egyszerre többet készítesz, akkor a csipetkéket egy tiszta konyharuhára kiterítve, hagyd kiszáradni. Vászonzacskóban -száraz, levegős helyen- sokáig eláll, de fagyaszthatod is.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek krumplis ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek