pudingos túrós.jpgKorábbi ígéretemhez híven, tegnap górcső alá vettük a kókuszzsírt, alaposan megvizsgálva annak összetevőit, és kedvező élettani hatásait. Mindannak ismeretében, hogy szervezetünkre milyen jótékony hatással van, kezdjük el máris alkalmazni. Ma egy olyan sütemény receptet osztok meg veletek, melyet nemcsak a kókuszzsír használata tesz különlegessé, hanem a tésztája is, mely rendhagyó módon pudingporból készül. Már több esetben alkalmaztam a pudingport, leggyakrabban túrós töltelékek dúsítására, de tésztát még soha nem sütöttem belőle. Na lássuk a medvét, illetve, a puding próbája.... :-) Gondolván, hogy a keményítő lesz a felelős piskótánk sikerességéért, türelmetlenül vártam a végeredményt... S láss csodát, pillanatok alatt elkészült a látványos, ám kissé tömör, kakaós piskóta. Amíg a tészta hűlt, elkészítettem a túrókrémet. A dermedt kókuszzsírt, leginkább a faggyúból főzött szappan állagához tudnám hasonlítani, ezért rögtön az elején megjegyezném, hogy (tapasztalataim szerint) a kókuszzsírral, a könnyebb használhatóság érdekében, felolvasztva dolgozzunk! Mikor elkészültem, még soha nem tapasztalt, gyönyörű hófehér (helyesebben kókusz-fehér) színben pompázó, szuper selymes állagú krémet kaptam. Az eredmény egy igazán ízletes, szépen szeletelhető, hűtőben tárolva kissé dermedtebb, ám szobahőmérsékleten krémesen habos desszert. Szóval mindent egybevetve, nálam kiváló minősítést kap a cucc! ;-)

AC356 (2).jpgHozzávalók:

A tésztához: 4cs kakaós pudingpor, 4db tojás, 4tk folyékony édesítőszer, 1cs sütőpor, 1ek rum, 2dl olvasztott kókuszzsír
A krémhez: 50dkg sovány túró, 20dkg olvasztott kókuszzsír, 5dkg nádcukor, 2tk folyékony édesítőszer, 1 citrom reszelt héja

A tetejére: olvasztott diétás csokoládé, vagy tortabevonó egy kis kókuszolajjal (15dkg csokihoz, 3ek olaj) felhígítva, hogy könnyebben szeletelhető legyen.Elkészítés:
A 4 csomag pudingport keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a tojásokat, az édesítőt, a rumot, és az olajat. Az egészet alaposan keverjük össze. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél, kb 20perc alatt készre sütjük.
A krémhez az olajat alaposan dolgozzuk össze a cukorral és az édesítővel, majd adjuk hozzá a túrót és a reszelt citromhéjat is. A megsült tésztalapot hagyjuk kihűlni, aztán kenjük rá a túrókrémet. Pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a krém megszilárduljon, majd fedjük be olvasztott csokoládéval.
pudingos túrós1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr112861800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása