2011.04.17. 12:19
Meggyes lepény kókuszzsírral készítve
Ez a sütemény egyszer már bejegyzésre került, s akkor említettem, hogy különféle gyümölcsök használatával változatossá tehető. Most egy meggyes verziót ismertetnék. Ami még újdonságot jelent ennek a süteménynek az elkészítésénél, az a kókuszszír használata. Bár még friss az ismeretség, de arra már rájöttem, hogy ez a természetes növényi olaj, rendkívül sokoldalúan felhasználható. Főzéshez, sütéshez kevesebb is elegendő belőle. Nem nyomja el az ételek ízét, illatát, és használatával sokkal légiesebb, omlósabb tésztát kapunk. Természetesen, egy bejegyzés erejéig, nagyobb rálátást kaphattok a kókuszzsírra, annak jótékony hatásaira, s felhasználásának sokszínűségére. A margarinnal készült változatot itt találjátok!
Hozzávalók:
15dkg teljes kiőrlésű vagy zabpehelyliszt, 15dkg olvasztott kókuszzsír, 4db tojás, 1ek folyékony édesítőszer, 3ek eritrit, csipetnyi só, 1/2cs sütőpor, 25dkg meggy, 2-3ek durvára őrölt dió Elkészítés:
(30 * 20 cm-es tepsiben készül)
A felolvasztott és kihűlt kókuszzsírt összekeverjük a folyékony édesítővel, a 2ek eritrittel és a csipetnyi sóval, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk az 1ek eritrittel keményre vert tojásfehérjéket. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (kicsit sűrűbb az állaga a megszokottnál), egyenletesen eloszlatjuk, majd megszórjuk darált dióval és a kimagozott meggyel. Mérsékelt tűznél, kb 25-30perc alatt pirosra sütjük. Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben. Kevés porxukorral megszórva tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: desszertek kókuszzsír piték és lepények kevert tészták meggyes sütik gyümölcsös sütik
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek