Tepsis káposzta.jpgAz elmúlt időszakban kissé mellőztem a blog írást, ennek okán van némi restanciám. Most igyekszek pótolni az elmaradást, s próbálom utolérni önmagam.

Ez a recept egy munkatársamnak köszönhető, melyet - elmondása szerint - egy hétvégi lakomájuk főszereplőjeként ismerhetett meg, s mely igencsak „súlyos hatást” gyakorolt rá. :-) Sajnos, csak az alapanyagokra kaptam rálátást, így az elkészítés módja némi fantáziát igényelt. Az elmondottak alapján kissé száraznak tűnt az étel, ezért igyekeztem megtölteni  tartalommal. ;-)

AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

8szelet tarja, 10dkg füstölt szalonna, 1-2gerezd fokhagyma, olaj, 2fej hagyma, 1kg savanyú káposzta, 1kg burgonya, só, őrölt bors, 7dl tejföl  

Előkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A savanyú káposztát ha túl savanyú, hideg vízben átmossuk majd 2dl vízzel, 20 percig pároljuk. A szalonnát csíkokra, a hagymát apró kockákra vágjuk. A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.Elkészítés:

A kockára vágott szalonna zsírjában megfonnyasztjuk a hagymákat, majd félretesszük. Egy tepsit, vagy tűzálló edényt kiolajozunk. Az aljára egy réteg krumplit teszünk, sózzuk, esetleg borsozzuk, s erre egy sor káposztát, 4szelet tarját majd megint káposztát teszünk. Az egészet gazdagon meglocsoljuk tejföllel, és a hagymás, szalonnás zsírral. Ezt a műveletet ismételjük meg, s ha kész, lefedve, forró sütőben ( 160-180 °C fokos) addig sütjük (kb. 90perc), míg a hozzávalók megpuhulnak, és a teteje aranybarnára sül.Tepsis káposzta1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr912754693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása