anicum007 2011.03.03. 11:36

Rétegelt almás

rétegelt almás.jpgA család jóvoltából (Köszönet érte! :-) ) felhalmozódott némi almamennyiség, ezért úgy gondoltam, kéne kreálni belőle valami finomságot. Felsejlett egy-két almás recept, ám én, valami újdonságra, ínyencségre vágytam! Hosszas töprengés után összeállt a kép, és a fejemben kirajzolódott egy emeletes finomság. Az agyban született receptek megvalósítását, mindig egyfajta várakozás teli izgalom kíséri. Nos, az eredmény mind látványban, mind ízhatásban páratlan! Remélem, ha elkészítitek, Ti is így gondoljátok majd! ;-)

AC356 (2).jpgHozzávalók és Elkészítés:

(35 * 25 cm-es tepsiben készül)

1. réteg: 6db tojás, 2ek gyümölcscukor, 1cs diétás vaníliás cukor, 6 púpozott ek durum vagy tk liszt, 1cs sütőpor, 1csipetnyi só, 2ek darált dió

A tojások sárgáját a gyümölcscukorral és a vaníliával habosra keverjük, hozzáadunk 2ek darált diót, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába. Az így kapott elegyet sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190 °C-on, tűpróbáig sütjük

2. réteg: 60-70dkg alma (meghámozott, kimagozott állapotban),1 citrom reszelt héja, vanília, 5dl víz, 4-5tk folyékony édesítőszer, 2cs főzni való vaníliás pudingpor

Az almát meghámozzuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, majd 4dl vízzel, a cukorpótlóval, a vaníliával és a reszelt citrom héjjal (ha nem elég savanykás az alma, egy kevés citromlevet is adhatunk hozzá) 10 perc alatt puhára főzzük.
Közben a pudingport 1dl vízzel kikeverjük, és az almához öntjük. Kevergetve 3-4 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Még melegen, a piskótára kenjük a
krémet, majd befedjük egy réteg keksszel.

3. réteg: ½cs korpás keksz (KORPOVIT)

4. réteg: 1cs diétás Hass vaníliás pudingpor, 1/2l tej

5. réteg: 5dl növényi tejszín (HULALA, HABMESTER), 1 ek szőlőcukor (elhagyható)

A vaníliás pudingporból és ½l tejből pudingot főzünk, és még melegen a keksz tetejére öntjük. Mikor kihűlt és megdermedt, rákenjük a kemény habbá vert tejszínt.

A tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk.rétegelt almás1.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr852706746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása