juhtúrós töltöttcsirke.jpgTegnap azon töprengtem, mi legyen a mai menü. Spenótot kívántam..., s tovább fűzve a gondolatot felvetődött, hogy a paraj-juhtúró jó párosítás lehet. Némi töprengés után, körvonalazódni kezdett a gasztronómiai irányvonal. Mivel az agyban főzést már a tökéletességig elsajátítottam, gyorsan papírra vetettem a gondolataimat. Másnap újult erővel, emlékeztető cetlivel és kellő várakozással fogtam hozzá az étel elkészítéséhez. Menet közben, némileg módosultak a képzeletbeli arányok, de az alap elképzelés úgy tűnik bevált. Barátnőm, akit felruháztam minőségellenőri jogkörrel, elismerő (hmm.. hmmm.. hmmmmm...) hümmögéssel jutalmazott.

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(húshoz) 5-6db kisebb csirkecomb, 5dkg juhtúró, 125g ricotta, 10dkg zabpehely, 1/2kk ételízesítő, egy kevés őrölt bors, 1egész tojás, 12szelet bacon szalonna, 1kisebb fej vöröshagyma, 2gerezd fokhagyma

(körethez) 1 1/2dl köles, 20-25dgk mirelit sóska, 2-3gerezd fokhagyma, 125g ricotta, 2tk ételízesítő
Elkészítés:

A zabpelyhet beáztatjuk annyi tejbe, hogy ellepje. A juhtúrót egy villa segítségével összetörjük, majd hozzáadjuk a ricottát, a tojást és a fűszereket. A felaprított hagymákat kevés olívaolajon megdinszteljük, majd félretesszük. A zabpehelyből kinyomkodjuk a felesleges tejet, és a hagymával együtt hozzákeverjük a túrós elegyhez. A megtisztított, besózott csirkecombok bőrét fellazítjuk, és beletöltjük a tölteléket. Körbetekerjük baconnel, majd kis távolságot tartva hőálló tálba vagy tepsibe fektetjük. 1/2 dl vizet öntünk alá, és fedő alatt 180-200 fokon kb. 1 óráig pároljuk, majd fedő nélkül 20-30 perc alatt ropogósra sütjük. Néha locsoljuk meg a levével, nehogy kiszáradjon.

A kölest egy kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd 2-szeres mennyiségű  vízben puhára főzzük. A felengedett spenótot egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát egy csipetnyi sót, s végül a villával összetört ricottát. Összekeverjük a főtt kölessel. Tálaláskor, sajtot olvasztunk a tetejére
. (Szerény véleményem szerint, ez az étel önmagában is megállja a helyét!)
juhtúrós töltöttcsirke1.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr842562429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása