sajtos rúd1.jpgEnnek az isteni sajtos-túrós ropogtatnivalónak a receptjét a sógornőmtől kaptam. Karácsonyra is készített egy hatalmas adagot, ami pillanatok alatt köddé vált. Az egyéni ízvilág, és az egészségtudatos életmódhoz alkalmazkodva, egy kicsit módosítottam a recepten. Mivel, egy kiló lisztből készítettem (ami nem kevés mennyiség), a párom javaslatára a feléből pogácsát szaggattam. Így utólag nem bánom, hogy rábeszélt, mert sokkal egyszerűbb és szaporább az elkészítése. Mindenesetre, mindkét megoldás nagy sikert aratott.

 AC356 (2).jpg Hozzávalók:

50dkg BIO durumliszt, 50dgk BIO tk liszt, 50dkg sovány túró, 20dkg juhtúró, 5dkg élesztő, 30dkg margarin, 2ek kacsazsír, 450g tejföl, 2ek ételízesítő (tetejére) sovány reszelt sajt (kb.20dkg), szezámmag, esetleg kömény, 1tojás a kenéshezElkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk és minimum 1½ órára (de lehet egy egész napra is) hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk kb. ½cm vastagra (ha pogácsát készítünk, kb.1½cm vastag legyen), és az egészet megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, majd derelyevágóval (ha nincs, késel vagy pizzavágóval, pogácsa esetén pogácsaszaggatóval) a kívánt formára vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben (kb.180 fokon) sütjük.sajtos rúd.jpgsajtos pogi.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr342556585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása