2018.03.03. 16:15
Cukor és gluténmentes, mégis mennyei Brownie
Először is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik folyamatosan arra ösztökéltek, ne hagyjam abba a blogírást, mert számítanak rám és a receptjeimre! Hálásan köszönöm az ösztönző és szívet melengető sorokat, ezért elsődlegesen és köszönetképpen nektek szeretnék kedveskedni az új receptemmel, mely remélem, sikert arat majd! ;-) Nos, lássuk csak, hogyan is született meg ez a recept! Már egy ideje foglalkoztatott a gondolat, hogyan lehetne ezt a cukorban erőteljesen bővelkedő, csokoládés finomságot "karcsúsítani", de soha nem voltam elégedett a végeredménnyel. Aztán a napokban az egyik kedves ismerősöm arról számolt be, hogy szeretne lisztmentesen táplálkozni és ehhez keres megfelelő recepteket, s ekkor jött a gondolat, hogy a lisztet pudingporral és a lágyabb, könnyedebb tészta elérése érdekében, kevés kókuszreszelékkel fogom helyettesíteni, csakhogy rögtön szembetaláltam magam egy újabb akadállyal, ugyanis nem kaptam cukormentes étcsokoládét, s bár a magas kakaótartalmú csokoládék között találunk olyat, mely alacsonyabb cukortartalommal bír, de lássuk be, az mégsem cukormentes, ezért úgy döntöttem, hogy házilag készítem el a süteménybe szánt "csokoládét". Szóval két akadály letudva, ám az igazi Brownie ismérve, hogy kellemesen lágy és nedves a közepe, ugyanakkor roppanós a teteje. Tehát volt itt még bőven feladat, mely a reformosítás során sokszor igazi kihívást jelent. Most elárulom, hogy 3x kellett megsütnöm ahhoz, hogy végül elégedett legyek a végeredménnyel, s bár egyik változat sem bizonyult rossznak, de ahogy már némiképp megismerhettetek, a tökéletességre törekszem, épp ezért a megfelelő számomra nem elég! Szóval, a sütemény szaftosságát lekvárral a roppanósságát pedig olvasztott csokoládébevonattal és pirított dióval próbáltam megidézni! Én elégedett vagyok az eredménnyel és a tesztalanyok is igazán pozitív fogadtatásban részesítették, ám természetesen örömmel veszek minden visszajelzést! ;-) Sütésre fel!
Hozzávalók:
Elkészítés:
(27x16-os olajjal kikent és sütőpapírral kibélelt jénai tálban sütöm)


Saját recept
5 komment
Címkék: kókuszzsír kevert tészták csokis sütik diétás csokimáz kókuszos sütik gluténmentes sütik
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Sia 2018.03.04. 13:03:41
anicum007 2018.03.04. 13:18:38
Köszönöm az észrevételedet, ám számomra úgy tűnik, a legfontosabb elkerülte a figyelmedet!
Íme a blogleírás!
"Mit is jelent a diéta valójában? Céltudatos, szabályzott étrend a kalóriabevitel csökkentésével, más néven, kímélő étrend. Előírt ételek és italok rendje, amelyben az étkezés terápiás célzattal mennyiségi, minőségi, valamint időbeni vonatkozásokban betartandó szabályokat tartalmaz. Nyilván vannak alapvető étkezési szabályok melyeket érdemes betartani, ám ha alaposan megfigyeljük és megismerjük szervezetünket, annak igényeit, akkor mi magunk is rátalálunk a számunkra megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozási formára. Az ani-culináris mellőzi a finomított cukor és liszt használatát. Az ételek és a desszertek (általában) alacsonyabb kalória és szénhidrát tartalmúak, a lehetőségekhez mérten, egészséges alapanyagokból, növényi olajak felhasználásával készülnek, hagyományos, házias ízvilágra törekedve. Épp ezért mindenki maga dönti el, hogy a kínálatból melyek azok, amelyek beilleszthetőek az étrendjébe, fogyókúrájába."
További szép napot neked!
gabardin 2018.03.04. 17:17:24
Annak irom, akit esetleg érdekel: lehet maltitolos étcsokit kapni.
...de brownie-nak akkor sem nevezném ezt a sütit... se izre, se állagra semmi köze hozzá, legyen a neve kókuszos-csokis kocka :)
izibizi 2018.03.04. 18:19:57
A "szakértő" hozzászólások dacára, én holnap megsütöm a browniedat, és beszámolok az eredményről. Nagyon sok receptedet kipróbáltam már, eddig egyben sem csalódtam. Hiányoztak már a receptjeid, remélem, a következőre nem kell ennyit várni...:-)
Zsófi
Utolsó kommentek