Habos-túrós pite.jpgAmint azt tegnap már említettem, a piték rabja lettem, így a mai ajánlat mi lehetne más... :-)
Ez a sütemény már fellehető volt a kínálat között, ám van jó néhány olyan receptem, melyre nem fektettem elég hangsúlyt, és nem kapta meg a kiérdemelt figyelmet. Íme egy légiesen könnyű, habos, túros sütemény, mely azon túl, hogy ízletes és mutatós, minden nehézség nélkül elkészíthető! E jó tulajdonságát kihasználva épp jól jön, ha pillanatok alatt szeretnénk valami finomságot kreálni.

AC356 (2).jpgHozzávalók:
Tészta: 15dkg graham vagy teljes kiőrlésű liszt, 1tk sütőpor, 2tojássárgája, 5dkg margarin, 2dkg por nádcukor vagy por xukor (nyírfacukor), 1csipetnyi só, ha szükséges 1kanál tejföl
Töltelék: 50dkg sovány túró, 4dl sovány tejföl, 1cs diétás vaníliás cukor, 2cs vaníliás pudingpor, 7tk folyékony édesítőszer, 3tojássárgája, 1egész tojás, 1citrom reszelt héja
Hab: 5db tojás fehérje, 2ek nádcukor vagy nyírfacukor
Elkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)
A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd áttesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A sütőt 160°C-osra előmelegítjük. A töltelék hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd a tésztára simítjuk és addig sütjük (kb 25-30perc), míg az egész megszilárdul. Míg a tészta sül, a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a megsült, de még forró tésztára simítjuk, majd villával hullámokat húzunk bele, és addig sütjük, míg rózsaszínű lesz a teteje. Ha kihűlt, megszórjuk por xukorral és kockákra szeleteljük.
Habos-túrós pite1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr863528057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása