mákos-barackos.jpgA nagyobb ünnepek előtt, így húsvét környékén is vettem egy-két receptújságot, hátha felfedezek valami újdonságot, amit érdemes kipróbálni. Nemrégiben, a reggeli kávét iszogatva, a párom rámutatott ez egyik receptre, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy szeretné ha elkészíteném. Na egye fene (gondoltam), legyen meg a te akaratod. Átolvasva a receptet, a hozzávalók menyiségét, és a képes illusztrációt tekintve, nehezen tudtam elképzelni, hogyan kapok ilyen gyönyörű, magas piskótát. Elővettem a legkisebb tepsit, hátha ez majd meghozza a várt eredményt. Nos, a végkifejlet egy igazán finom és mutatós, ámbár kissé lapos sütemény. De Ani nem adta fel! Újra, és újra nekigyürkőztem annak reményében, hogy egyszer majd csak a tökéletesség útjára lépek. Íme az eredmény! ;-)

AC356 (2).jpgHozzávalók:

3tojás, 2ek nádcukor, 4tk folyékony édesítőszer, csipetnyi só, 1cs vaníliás cukor, 2dl tej, 1,5dl kókuszolaj, 15dkg mák, 20dkg teljes kiőrlésű vagy graham liszt, 1cs sütőpor, 1citrom reszelt héja, 4-5darab felezett őszibarack, 15dkg diétás baracklekvár, 2ek barack befőtt leveElkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül) 

A tojásfehérjét 2ek nádcukorral habbá verjük, a sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, a csipetnyi sóval, az édesítővel, az olajjal és a tejjel. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a mákot. Végül óvatosan fellazítjuk a fehérjehabbal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a felszeletelt barackot sorban a tetejére tesszük. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél, kb 30-35perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A baracklekvárt a befőtt levével felforraljuk, és egy ecset segítségével megkenjük vele a sütemény tetejét. Kb 15percig szikkadni hagyjuk, majd kockára szeleteljük.mákos-barackos kocka.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr252957242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása