kakukkfüves-majorannás csirkecomb.jpgFolyt, köv...

Szóval, mint már a délutáni bejegyzésemben említettem, a húst kétfelé osztva, különböző elkészítési módot választottam. A sütésből visszamaradt kókuszolajat újrahasznosítva, a csirkecombokat, a számomra igen kedvelt kakukkfűvel és majoránnával ízesítettem. A kakukkfű erőteljesen baktériumölő, fertőtlenítő, emellett szélhajtó, görcsoldó hatású, ugyanakkor, mindkét fűszernövény fokozza az emésztőnedvek termelődését, ezzel élénkítőleg hat az emésztésre. A kakukkfűvel erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell bánni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Fokozva az élvezeteket, megbolondítottam még egy kevés zúzott fokhagymával, felkarikázott vöröshagymával, őrölt chilivel és fekete borssal. Az így kapott zaftos, zamatos hús, főtt kölessel tálalva, egy igazán ízletes és egészséges étek. ;-)

AC356 (2).jpgHozzávalók:

6db csirke alsó comb, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1dl kókuszolaj, őrölt chili paprika, őrölt fekete bors, ételízesítő, só, 1tk kakukkfű, 1tk majoránna, 2dl víz Elkészítés:

A húsokat alaposan megmossuk, besózzuk és lefedve pár órára állni hagyjuk. A húst a felhevített olajon, fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel, kakukkfűvel és majoránnával ízesítjük, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkarikázott vöröshagymát és a chilit. Fedő alatt addig főzzük, míg a víz teljesen elpárolog, majd zsírjára sütjük.

kakukkfüves-majorannás csirkecomb1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr932899273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása