anicum007 2011.04.30. 13:20

Kócos túrós

Kócos szelet0.jpgErre a süteményre egy kedves ismerősöm, Gyuri - a programozó ;-) - hívta fel a figyelmemet, bár  mondhatnám úgy is, hogy számon kérte rajtam, miért nincs fent a blogon. Töredelmes vallomással tartozom, számomra teljesen ismeretlen volt ez a recept. Ám, ami késik.... :-) Szóval, kicsit utána néztem és jó pár fantázianévvel összefutottam a neten, ahol leginkább reszelt túrósként vált ismerté, ám Gyuri szerint borzasnak hívják, Édesanya receptes könyvében pedig kakaós-túros szeletként leltem rá. Számomra, a fenti elnevezés volt szimpatikus. Nos, a kis kócos igényel némi törődést, ám viszonylag könnyen elkészíthető, s egy igazán mutatós és ízletes sütemény. Ezt megerősítvén, egy szempillantás alatt eltűnt a tálcáról. :-)

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(tésztához) 40dkg tk liszt, 25dkg margarin, 5dkg nádcukor, 2tk folyékony édesítőszer, csipetnyi só, 1tojás sárgája, ½cs sütőpor, 1vaníliás cukor, 3ek kakaópor
(töltelékhez) 50 dkg sovány túró, 4-5tk folyékony édesítő, 3tojás sárgája, 1citrom reszelt héja, 1cs vaníliás cukor, 1cs főzni való vaníliás pudingporElkészítés:

A margarint morzsoljuk el a lisztel, majd tegyük bele a többi hozzávalót, és kézzel dolgozzuk össze az egészet. Elfelezzük, és a kellő keménység eléréséig (kb 30perc) mélyhűtőbe tesszük, hogy könnyen reszelhető legyen. Közben készítsük el a tölteléket.

A hozzávalókat jól összekeverjük, majd a 4 tojás (1ek nádcukorral) keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk.

Az egyik cipót, a sütőpapírral kibélelt tepsibe reszeljük, egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, ráreszeljük a másik cipót. A tetejére 5dkg diétás étcsokit tördeltem. Előmelegített sütőben, kis fokozaton, kb 20-25perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.Kócos szelet.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr712866613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása