göngyölt.jpgA karácsonyi baklövések következő áldozata, a (számomra elhagyhatatlan) Göngyölt karaj Baconbe tekert csirkemájjal sajttal töltve, bundában. Meglátva az előrecsomagolt, igencsak vézna karajszeleteket (melyen még a klopfolás sem segít), a göngyölt hús megvalósíthatatlannak tűnt. Az első gondolatom, hogy két hússzeletet összetűzve, a göngyölt szó töltöttre módosul. Lelkes és fáradhatatlan klopfolás következett, mely közben újabb infóra tettem szert a húsok méretbeli és alakzati eltérését illetőleg. Na Ani, akkor most hogyan tovább....(?) Azt bizonyára mondanom sem kell, hogy nem adtam fel, s az eredmény minden képzeletet felülmúlt. Olyannyira bevált, hogy szilveszterre is elkészítem. ;-)

AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

12 vékony szelet rövidkaraj (kb.60dkg), ¼kg csirkemáj, 12 szelet bacon, só, 12db aszalt szilva, 10dkg sovány sajt

(fehér mártás) 4dkg vaj, 2púpos ek tk. liszt, 4dl tej, só, fehér bors. A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük.Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, majd a kiterített hússzeletet megpakoljuk csirkemájjal, aszalt szilvával és egy szelet sajttal, s az egészet baconbe tekerjük. A göngyölt húsokat, kivajazott tűzálló tálba, szorosan egymás mellé helyezzük, nyakon öntjük mártással, és előmelegített sütőben (kb.180 fokon) fedő alatt kb. 1 óráig, mikor a hús megpuhult, fedő nélkül kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. Burgonyapürével és franciasalátával tálaltam.göngyölt1.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr442548110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása