mágnás diós2.jpgA mai ajánlat, egy könnyen elkészíthető, mennyei diós sütemény a karácsonyi asztalra!

 AC356 (2).jpgHozzávalók:

(a tésztához) 30dkg teljes kiőrlésű liszt, 10dkg margarin és 5dkg kókuszzsír (vagy 20dkg margarin), 5dkg gyümölcscukor vagy por kókuszcukor, 1 citrom reszelt héja, 2ek friss citromlé, 1ek tejföl, 1cs sütőpor, csipetnyi só

(a töltelékhez) 5dkg gyümölcscukor, 2tk folyékony édesítőszer, 4db tojás, 20dkg darált dió, vanília, 1ek gyümölcscukor, 15-20dkg diétás sárgabarack lekvár

Elkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Ha túl keményre sikerült, tejföl hozzáadásával lágyíthatunk rajta. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd áttesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tojásfehérjéből, 5dkg gyümölcscukor, a folyékony édesítőszer és a vanília hozzáadásával kemény habot verünk, majd összekeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a darált diót és egy lapát segítségével óvatosan összeforgatjuk a felvert habbal. A tésztát megkenjük sárgabarack lekvárral, majd a diós masszát elegyengetjük a tetején. Előmelegített sütőben (kb. 180 fokon) 25-30 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük és a tetejét megszórjuk por nád vagy kókuszcukorral.

mágnás diós1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr672480872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása