anicum007 2013.06.14. 21:01

Túrós pite

túrós pite2.jpgPite minden mennyiségben, mert ezerféleképpen elkészíthető, s mert egyszerűen nem bírom megunni. :-) Készült már túrós-mákos, meggyes-túrós, habos túrós változatban, ám sima túrós még soha. Nos, itt volt az ideje, hogy csak úgy puritán módon, túróval töltsem meg ezt az isteni, omlós pitetésztát. Persze legyen benne jó sok töltelék, mert a pite csak úgy jó! ;-)

 

 

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

(a tésztához) 60dkg teljes kiőrlésű liszt, 40dkg margarin (vagy 20dkg margarin és 15dkg kókuszzsír), 10dkg por nádcukor vagy kókuszcukor, 1 nagy citrom reszelt héja, 4ek friss citromlé, 2ek tejföl, 2cs sütőpor, csipetnyi só

(a túrós töltelékhez) 1kg sovány túró, 4db tojás, 5ek folyékony édesítőszer, csipetnyi só, 1citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve, 2dl tejföl, 12ek zabkorpa, vaníliasorvalaszto2.jpgElkészítés:

(35 * 25 cm-es tepsiben készül)

A töltelék elkészítéséhez, a túróba keverd bele az egész tojásokat, az édesítőt, sót, vaníliát, reszelt citromhéjat, a tejfölt és a zabkorpát, és jól dolgozd össze. Míg összeállítjuk a tésztát, a tölteléket betesszük a hűtőbe. A tésztához, a lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Ha túl keményre sikerült, tejföl hozzáadásával lágyíthatunk rajta. 1/2 órát pihentetjük, majd a tésztát két részre osztjuk (kis cipó, nagy cipó). Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a nagyobb tésztadarabot kicsit szélesebbre mint a tepsi, hogy felérjen az oldalára, nehogy kifolyjon a töltelék, majd tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsi aljára. Rákenjük a túrós tölteléket, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Vékonyan lekenjük tojássárgájával és 160 °C-on, kb 30-40perc alatt készre sütjük. Ha megsült, csak akkor szeljük fel amikor már kihűlt. A tetejét megszórjuk por nád vagy kókuszcukorral.sorvalaszto2.jpgtúrós pite3.jpgMutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr245361852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása