tojásos noki2.jpgA rohanó hétköznapok okozta időhiány, sokunkat kényszerít egyszerű és gyors ételek elkészítésére. A tojásos nokedli fejes salátával, tökéletesen megfelel eme elvárásnak, s mindezen túl igazán finom és laktató. Mint már megszokhattátok, Ani kulináriájában a reformosítás, szinte minden étel elkészítésénél jelen van. A tojásos nokedli is eltér egy kicsit a megszokottól. A könnyebb emészthetőség és a glikémiás index kedvezőbb befolyásolása érdekében, teljes kiőrlésű liszt és zabkorpa keverékéből készül. Finom, ropogós, vitamindús jégsalátával tálalva, valami mennyei eledel! :-) Nekem nagy kedvencem és remélem, nektek is ízleni fog!

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

(a nokedlihez) 35dkg teljes kiőrlésű liszt, 15dkg zabkorpa, 2tk só, 2tojás, kb 3-4dl víz

(a rántottához) 1közepes fej vöröshagyma, 1szelet szalonna, kókuszolaj, 6db tojás, só, ételízesítő

1fej jégsalátasorvalaszto2.jpgElkészítés:

Először elkészítjük a nokedlit. A liszthez hozzáadjuk a zabkorpát, a tojásokat, a sót, majd lassan hozzáadagoljuk a vizet. A tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Kb ½ órát állni hagyjuk, majd lobogó, sós, olajos vízben kifőzzük és lecsöpögtetjük. Ha kész, jöhet a tojásrántotta. A megtisztított, apróra vágott hagymát és a vékony csíkokra szelt szalonnát, egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sóval, ételízesítővel ízesített és jól összekevert tojást. Kissé lágyabb állagú rántottát készítünk belőle, majd jól összekeverjük a nokedlivel.

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, majd kissé lecsepegtetjük. A lé elkészítéséhez, mindig ½l vízhez, 2tk folyékony édesítőt és 1ek 20százalékos ecetet használok, s ezt, a saláta mennyiségétől függően duplázom vagy triplázom.sorvalaszto2.jpgtojásos noki3.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr84876589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása