Csokitorta2.jpgA mascarpone szarvasmarha eredetű, tejszínből, préselés nélkül készült, fehér színű, magas zsírtartalmú friss-sajt. Érlelés nélkül, a tej saját mikroorganizmusainak segítségével, azaz tejsavas alvadással, oltó hozzáadása nélkül, lassú lecsepegtetéssel készül. Krémes állaga és semleges íze miatt elsődlegesen desszertek, krémek alapanyagaként használják, de rendkívül ízletes és változatos szendvicskrémek, mártások is készíthetőek belőle. Világszerte ismerté a tiramisu tette. Én most, egy selymesen lágy csokoládékrémet készítettem belőle, melyet minőségi, magas kakaó-tartalmú étcsokoládéval, és egy kevés csokoládélikőrrel bolondítottam meg, majd növényi tejszín hozzáadásával tettem még lágyabbá, habosabbá. Végeredményként valami mennyei desszertkrémet kaptam, s ezzel az érzéki finomsággal töltöttem meg a piskótát. Csábulj el Te is! ;-)

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

(a piskótához) 6 tojás, 3ek víz, 4ek nádcukor vagy nyírfacukor, csipetnyi só, 6ek BIO durum vagy teljes kiőrlésű liszt, 3ek kakaópor, 1/2cs sütőpor

(a krémhez): 500g mascarpone, 5dl növényi tejszín, 1cs Dr. Oetker zselatin fix, 5-6tk folyékony édesítőszer, 1tábla magas kakaó-tartalmú étcsokoládé, 2c csokoládélikőr

(a tetejére) 2ek kakaópor és 2½dl növényi tejszín keverékével vagy csorgatott csokoládéval díszítjüksorvalaszto2.jpgElkészítés:

A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és a csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a vizet, a lisztet, beleszitáljuk a kakaót, s végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt (23 cm átmérőjű) tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A mascarpone-t elektromos habverővel pár perc alatt felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a folyékony édesítőt, a felolvasztott és kihűlt csokoládét, és a krémlikőrt. Alaposan összedolgozzuk. A tejszínt felverjük, s mikor még lágy állagú, fokozatosan hozzáadjuk a zselatin fixet, s az egészet kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a mascarponés krémmel. A kihűlt tésztát félbevágjuk, rásimítjuk a csokoládékrém felét és ráhelyezzük a másik szelet piskótát, majd megkenjük a maradék krémmel. Kb ½ napig hűtőben dermesztjük, majd tejszínnel és csokoládéval díszítjük.sorvalaszto2.jpgcsokoládétorta.jpg Csokitorta4.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr584722830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása