juhtúrós tarja1.jpgA cél, hogy kevés idő és energiaráfordítással, gyors ám ízletes étel kerüljön terítékre. Némi rálátással a konyhában fellelhető alapanyagokra, ezt a finomságot sikerült összehoznom. A juhtúró kissé fanyar íze, és a leheletnyi csípős paprika teszi igazán különlegessé ezt a fogást. Javaslom, készítsd az ízlelőbimbóidat, mert ez egy igazi ízorgia! ;-)

 

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(a húshoz) 6-8 vékonyabb szelet tarja, 12dgk juhtúró, 3dl tejföl, 15dkg sovány sajt, olaj, só, bors, paprikás liszt
(a burgonyához) 1kg krumpli, 10dgk vaj, só, 1közepes fej vöröshagyma, szerecsendió
Elkészítés:
A húst enyhén kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd paprikás (én csípős paprikát használtam) lisztben megforgatjuk, és egy kevés olajon, mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, ezután tegyük egymás mellé egy tűzálló edénybe. A visszamaradt olajat öntsük a hússzeletek közé. A juhtúrót egy villa segítségével törjük össze, majd keverjük bele a tejfölbe. A hússzeleteket megkenjük a juhtúrós tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30-40perc alatt pirosra sütjük.

A meghámozott, megmosott burgonyát felkockázzuk, és sós vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük és egy krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a sót, s egy késhegynyi szerecsendióval ízesítjük. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd összekeverjük a burgonyapürével.juhtúrós tarja.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr452580137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása