2016.05.04. 10:31
Pudingos túrós
Az elmúlt időszakban ismét a bútorfelújító énem került előtérbe, így némiképp háttérbe szorult a gasztronómia, ám most egy olyan receptet hoztam nektek, mely egyszerűségének köszönhetően a háziasszonyok álma lesz! ;-) Gyorsan és könnyen összeállítható, amolyan mindent bele sütemény és ami ugyancsak nem elhanyagolható tényező, hogy diétás volta mellett isteni finom, amit a percek alatt megüresedett tálca példáz majd. Én gyakran dupla adaggal készítem, de ebben az esetben nagyobb tepsi szükséges! Süsd meg bátran és a siker nem marad el! ;-)
Hozzávalók:
300g sovány tejföl vagy joghurt, 2cs vaníliás pudingpor (főzős), 1dl tej, 450-500g sovány túró, 3db M-es tojás, ízlés szerint 1-2ek folyékony édesítőszer vagy 10-15dkg porxukor (porított xilit vagy eritrit), 1mk vanília őrlemény, csipetnyi só, 1tk szódabikarbóna sütőpor, 1 nagyobb citrom reszelt héja, 5dkg mazsola vagy bármilyen gyümölcs (ez elhagyható)
Elkészítés:
(30 * 20 cm-es tepsiben készül)
A pudingport a tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a folyékony édesítőszert, a vaníliát, csipetnyi sót, reszelt citromhéjat és a szódabikarbónát. Majd belemorzsoljuk a túrót és az egészet jól összekeverjük. Ne ijedjünk meg, ha egy viszonylag folyékony masszát kapunk, ilyen az állaga! ;-) Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és megszórjuk mazsolával. Ezután felmelegítjük a sütőt 180°C-osra (míg a sütő bemelegszik a "tészta" egy kicsit összeérik) és kb 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porított xilittel vagy eritrittel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek