Utolsó kommentek:

Nunsaram Savitri 2018.03.23. 14:12:28

A szoljanka eredendően valódi falusi étel. A több féle hús, ami benne van az előző napokból megmaradt húsok. Én láttam olyat, hogy a nagymama a panírozott (ott inkább párizsias) húst is beletette, az előző napokból a csirke-marha maradékát, ha volt maradék sült kolbász akkor azt is ...stb Vagyis a szoljanka afféle maradékfelhasználás. Ahol én láttam, ott volt benne káposzta is. Valamint kovászolt uborka leve és darabjai, répa, fehérrépa, olajbogyók, kapribogyó, savanyított gomba, bors és kapor. Tálaláskor a tányérba apróra vágott hagymaszárat tettek és egy kanál kefírt (ott nem olyan savanyú, mint nálunk - tejfölük nincs)

Bejegyzés: Szoljanka az orosz csoda...

anicum007 2018.03.13. 13:28:59

@Jozsica: Kedves Jozsica! Olyan olajat vagy zsiradékot használsz, amilyet csak szeretnél! Én elsődlegesen kókuszzsírt, vajat, libazsírt és olívaolajat használok, de ezek használata nem kötelező! Tedd "magadévá" a receptet! ;-)

Bejegyzés: Becsinált leves (családi recept)

Jozsica 2018.03.13. 13:22:23

Esetleg nem-e müködik Venus napraforgó olajjal, mert dél-Olaszországban és közelkeleten sztem elég nehéz hozzájutni.Nem lehet itthon is "viszonylag" olcsóbb nálunk kapható, és megszokott anyagból készíteni? Az olívaolajtól már feláll a hátamon a szőr!

Bejegyzés: Becsinált leves (családi recept)

anicum007 2018.03.05. 15:27:02

@izibizi: Kedves Zsofi! Köszönöm e kedves sorokat és a pozitív visszajelzést! Igyekszem eleget tenni a kérésednek! ;-)

Bejegyzés: Cukor és gluténmentes, mégis mennyei Brownie

izibizi 2018.03.04. 18:19:57

Kedves Anicum!

A "szakértő" hozzászólások dacára, én holnap megsütöm a browniedat, és beszámolok az eredményről. Nagyon sok receptedet kipróbáltam már, eddig egyben sem csalódtam. Hiányoztak már a receptjeid, remélem, a következőre nem kell ennyit várni...:-)

Zsófi

Bejegyzés: Cukor és gluténmentes, mégis mennyei Brownie

gabardin 2018.03.04. 17:17:24

látom nem birod a kritikát :(
Annak irom, akit esetleg érdekel: lehet maltitolos étcsokit kapni.
...de brownie-nak akkor sem nevezném ezt a sütit... se izre, se állagra semmi köze hozzá, legyen a neve kókuszos-csokis kocka :)

Bejegyzés: Cukor és gluténmentes, mégis mennyei Brownie

anicum007 2018.03.04. 13:18:38

@Sia: Kedves Sia! :)
Köszönöm az észrevételedet, ám számomra úgy tűnik, a legfontosabb elkerülte a figyelmedet!
Íme a blogleírás!
"Mit is jelent a diéta valójában? Céltudatos, szabályzott étrend a kalóriabevitel csökkentésével, más néven, kímélő étrend. Előírt ételek és italok rendje, amelyben az étkezés terápiás célzattal mennyiségi, minőségi, valamint időbeni vonatkozásokban betartandó szabályokat tartalmaz. Nyilván vannak alapvető étkezési szabályok melyeket érdemes betartani, ám ha alaposan megfigyeljük és megismerjük szervezetünket, annak igényeit, akkor mi magunk is rátalálunk a számunkra megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozási formára. Az ani-culináris mellőzi a finomított cukor és liszt használatát. Az ételek és a desszertek (általában) alacsonyabb kalória és szénhidrát tartalmúak, a lehetőségekhez mérten, egészséges alapanyagokból, növényi olajak felhasználásával készülnek, hagyományos, házias ízvilágra törekedve. Épp ezért mindenki maga dönti el, hogy a kínálatból melyek azok, amelyek beilleszthetőek az étrendjébe, fogyókúrájába."
További szép napot neked!

Bejegyzés: Cukor és gluténmentes, mégis mennyei Brownie

Sia 2018.03.04. 13:03:41

Hát a karcsúsítás az nem igen sikerült... hiába cukormentes, ha helyette tiszta zsír. :o 10 dkg kókuszzsír majdnem 900 kalória, 10 dkg kókuszreszelék 730 kalória, és akkor erre még rájön a csokiban lévő zsír (8 deka az olyan 400 kalória), a 2ek étolaj (+200 kalória), a két tojás (177 kalória)+ még a lekvár, a pudingpor, a tetején az olajos magvak... Az egész adag brownie kb 3300 kalória. 100 grammban 27g zsírral. Megeszel belőle két kockát, az egy teljes étkezés kalóriamennyisége, a napi zsír meg kb kilőve vele. :( Hiába kevés benne a szénhidrát meg a cukor, ha az egész tömény zsír. :(

Bejegyzés: Cukor és gluténmentes, mégis mennyei Brownie

ugrómókus 2017.10.23. 15:15:12

Megsütöttem.Kicsit kételkedtem milyen lesz, mert szépen összeállt a tészta,bár a pihentetés után morzsálódott. Több tejföl kellett volna bele. Ételízesítő helyett és picivel több sót tettem bele.Isteni ropogós,egészséges és finom! Köszönöm!

Bejegyzés: Roppanós, fűszeres zabfalatkák

Katalin Farkasné Frányó 2017.10.09. 13:12:29

Szia! Nagyon tetszik a recepted! Szeretném megkérdezni, hogy ebből a mennyiségből kb. hány darab süti jön ki?Köszönöm!

Bejegyzés: Zabos isler

anicum007 2016.05.14. 21:54:19

@KHDia: Köszönöm a visszajelzést! :) Nagyon örülök, hogy ízlett!

Bejegyzés: Reform püspökkenyér

KHDia 2016.05.14. 21:49:16

Isteni lett,köszönöm!!!!
Egy részét muffin formában sütöttem és nem tettem rà csokit,de az is tökéletes!

Bejegyzés: Reform püspökkenyér

Attilajukkaja 2016.05.08. 13:25:03

@anicum007:
Koszonom a valaszt. Meg sohasem lattam ilyet, de mostantol keresni fogom!
Udvozlettel,
Jukka

Bejegyzés: Diétás sajttorta vagy sajt krémes.

anicum007 2016.05.08. 11:26:11

Kedves Attila!

Örülök a kérdésednek! :)
A vanília őrlemény vagy őrölt vanília por, az egész vanília porított változata. Bioboltokban zacskós és nagyobb bevásárlóközpontokban üvegcsés kiszerelésben kapható! Ha lehetőségem van rá, akkor igyekszem mindent természetes formában hozzáadni az ételekhez, ezzel kihasználva az alapanyagok jelentős egészségügyi vagy éppen élvezeti előnyeit! A vanília fűszerre mindkettő igaz! ;-)

Bejegyzés: Diétás sajttorta vagy sajt krémes.

Attilajukkaja 2016.05.08. 10:48:24

Nagyon jol hangzik! De mit ertesz "vanília őrlemény" alatt?

Bejegyzés: Diétás sajttorta vagy sajt krémes.

anicum007 2016.01.14. 17:13:00

@KHDia: Kedves Dia! Örömmel nyugtázom és nagyon köszönöm a pozitív visszajelzést! :) Dehogy haragszom, inkább örülök a kérdésnek, hiszen valószínűleg nem Te vagy az egyetlen akiben megfogalmazódott! :) Nos, mikor egy-egy termék mellett leteszem a voksomat, több szempontot is figyelembe veszek. Az egészség megőrzés mellett fontos az alacsony energiatartalom, a megfizethetőség, jól kezelhetőség és az egyik elengedhetetlen tényező, hogy cukorbetegek és ételallergiások is fogyaszthassák.

Egészségmegőrzés: A szakember szerint nincs különösebb előnye vagy hátránya sem az állati tejszínnek, sem a növényi haboknak, hiszen egyiket sem fogyasztjuk nagy mennyiségben.

Alacsony energiatartalom és kezelhetőség: Ahhoz, hogy igazán jó minőségű tejszínhabot kapjunk, melynek tartása van, azaz nem esik össze, az kell, hogy viszonylag magas, 35-38%-os zsírtartalma legyen, ezzel szemben a növényi tejszín, 25-27%-os zsírtartalmú, a színe az állatihoz képest sokkal fehérebb és nem utolsósorban könnyebb habbá verni, nem igényel stabilizáló anyagokat ahhoz, hogy hosszú ideig megtartsa a formáját.

Cukorbetegek és ételallergiások is fogyaszthassák: Jómagam gluténérzékeny vagyok, s a környezetemben (többek között a Párom is) egyre több a laktózérzékeny ember. Sokszor nem is gondolnánk, de még itt is fontos szempont lehet a gluténmentesség, ugyanis, az összetevők között szerepelhet módosított keményítő, melyet gabonából, leggyakrabban búzából állítanak elő, így lisztérzékenyek nem fogyaszthatják. Szerencsére egyre elterjedtebb a kukoricakeményítő alkalmazása, amit lisztérzékenyek is bátran használhatnak. A laktózmentesség nem igényel különösebb magyarázatot.

Megfizethetőség: Alapból fontos számomra, hogy az egészségtudatos táplálkozás (a lehetőségekhez mérten) mindenki számára elérhető legyen, ugyanakkor döbbenten tapasztalom, hogy mindazok, akik erre törekszenek, esetleg cukorbetegségük vagy ételallergiájuk, ételintoleranciájuk miatt hátrányosabb helyzetből indulnak, még kedvezőtlenebb helyzetbe kerülnek azáltal, hogy az árak az átlagos vagy átlagon aluli fizetéssel rendelkezők számára megfizethetetlen, mondhatni csillagászati magaslatokba emelkednek! Többek között az a cél vezérel, hogy ötletet adjak és receptet szolgáltassak egy egészségesebb, megfizethetőbb életformához! Bízom benne, hogy ezen törekvésem minél több embert elér és tényleges segítségül szolgál. ;-)

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett a válasz, de ezt két mondatban nem tudtam volna megválaszolni!

Még egyszer köszönöm a visszajelzést és a biztatást! :)

Üdv,
Ani

Bejegyzés: Petre Roman szelet

KHDia 2016.01.14. 14:33:23

Isteni ez a suti!Imadom a receptjeid. Csak egy dolgot nem ertek,ha nem haragszol...
Miert nem allati tejszint hasznalsz,ha minden receptet az egeszseges iranyba terelsz?
Tovabbi sok sikert!

Bejegyzés: Petre Roman szelet

anicum007 2014.03.04. 08:34:59

@Benke József: Drága Dzsozi!

Remélem, ebben a receptben nem fogsz csalódni! ;-)

Puszi

Bejegyzés: Spenótfőzelék tükörtojással

Benke József 2014.03.03. 09:07:38

Makimaki!!

Köszönöm a receptet!! A múlt héten úgy megkívántam, beugrottam a törökbe, megszereztem, hazavittem, és nem győztem csodálkozni, hogy mennyire nem olyan, nem olyan magyaros. Na majd a te recepted!! :)
Pusza! Dzsozi :)

Bejegyzés: Spenótfőzelék tükörtojással

anicum007 2014.02.14. 01:43:12

@ziggy stardust: Örömmel nyugtázom, hogy nem vagyok egyedül! :)

Bejegyzés: Túrós pogácsa avagy gasztro troll a konyhában.